Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po úvodnom dvojzápase je finálová séria 2. ligy vyrovnaná, o týždeň sa hrá v Detve

Rimavská Sobota a Detva si v úvodnom dvojzápase rozdelili výhry.
Rimavská Sobota a Detva si v úvodnom dvojzápase rozdelili výhry.HK Detva
V sobotu a v nedeľu sa odohrali prvé dva zápasy finálovej série 2. ligy. Rimavská Sobota na domácom ľade prvý duel vyhrala, v tom druhom sa tešila Detva, takže séria je vyrovnaná 1:1. Tretí a štvrtý duel sa hrá počas budúceho víkendu pod Poľanou.

1. zápas

HKM Rimavská Sobota - HK Detva 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Góly: 4. Mart. Ďaloga (Solomončak, Babkovič), 16. Babkovič (Mart. Ďaloga, Solomončak), 27. Solomončak (Babkovič, Mart. Ďaloga), 43. D. Ďuriš (Babkovič, Dreisig) - 18. Brňák, 22. Koniar (Španko, Brňák)

Do série hranej na tri víťazné stretnutia vstúpila lepšie Rimavská Sobota. Hlavne zásluhou svojej prvej formácie získala úvodný bod. Babkovič, Ďaloga aj Solomončak strelili po jednom góle, pričom prvý menovaný nazbieral až štyri body a zvyšná dvojica po tri. Brankár Šimko kryl pred 1 513 divákmi osemnásť z dvadsiatich striel.

2. zápas

HKM Rimavská Sobota - HK Detva 2:3 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)

Góly: 17. Solomončak (Mart. Ďaloga, Kokšarov), 58. Mart. Ďaloga (Solomončak, Špankovič) - 8. Zorvan, 47. Zorvan (Pohanka, R. Gábor), 66. M. Minárik (Zorvan, Brňák)

Vyrovnanie série prišlo vďaka rukopisu Ivana Zorvana. Detviansky útočník v prvom stretnutí kvôli chorobe chýbal, ale po návrate do zostavy strelil dva góly a na víťazný počas predĺženia prihral Minárikovi. Stalo sa tak v presilovej hre. Séria sa sťahuje pod Poľanu, kde sa bude hrať v sobotu (1. apríla o 18:00) a v nedeľu (2. apríla o 18:00). Víťaz 2. ligy získa miestenku v novej sezóne Tipos SHL, odkiaľ vypadlo Brezno.