Bližšie k ovládnutiu AHL je Hershey, Studenič s Coachellou Valley musia odvracať mečbal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bližšie k ovládnutiu AHL je Hershey, Studenič s Coachellou Valley musia odvracať mečbal

Studenič v piatich zápasoch finálovej série zaknihoval tri asistencie.
Studenič v piatich zápasoch finálovej série zaknihoval tri asistencie.Profimedia
Nižšia zámorská hokejová súťaž AHL môže spoznať svojho víťaza už v noci na utorok. Slovenský útočník Marián Studenič (25) s tímom Coachella Valley viedli vo finálovej sérii o Calder Cup 2:1 na zápasy, ale po dvoch prehrách pomerom 2:3 má mečbal k dispozícii Hershey Bears.

Coachella Valley - Hershey 2:3

/stav série 2:3/

Studenič sa tentokrát do bodovej listiny nezapísal, dvakrát však vystrelil na bránku, no mal aj jeden mínusový bod. V play-off má na konte 10 bodov (tri góly a sedem asistencií) v 17 meraniach síl. Hrdinom piateho súboja bol dvojgólový Jimmy Huntington, ktorý prv vyrovnával na 1:1 a v čase 56:45 stretnutie rozhodol. 

Coachella Valley vyhrala tretí duel série, viedla 2:1 na zápasy, doma ju čakali ešte dva súboje, no oba zhodne prehrala 2:3. Séria sa presúva na ľad Hershey, ktoré má k dispozícii mečbal. Šiesty diel finále a možné vyvrcholenie je na programe v noci na utorok o 1:00.

Rovnaké tímy zaobstarali finále AHL aj v uplynulom ročníku, zo zisku trofeje sa tešili Bears po víťazstve 4:3 na zápasy. Pripomíname, že Hershey je farmou Washingtonu v NHL, Coachella Valley je zase záložným tímom Seattlu.