Studenič si zahrá o titul v AHL, Kňažkov Cleveland odvrátil druhý mečbal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Studenič si zahrá o titul v AHL, Kňažkov Cleveland odvrátil druhý mečbal

Studenič si s farmárskym tímom Seattlu, Coachellou Valley, zahrá finále AHL.
Studenič si s farmárskym tímom Seattlu, Coachellou Valley, zahrá finále AHL.Profimedia
Slovenský útočník Marián Studenič (25) sa stal s jeho Coachellou Valley najlepším tímom v Západnej konferencii AHL a postúpil do finále súťaže, keď v semifinále vyradili 4:1 na zápasy protivníka z Milwaukee. Vo Východnej konferencii, naopak, bojuje Cleveland ďalšieho Slováka, obrancu Samuela Kňažka (21). Ten odvrátil druhý mečbal Hershey a stále sa môže dostať do finále farmárskej súťaže.

Milwaukee - Coachella Valley 1:5

/stav série 1:4/

O druhom postupe Firebirds do finále AHL v rade rozhodol v piatom súboji hetrikom John Hayden. Ten sa prv presadil počas rovnovážneho počtu hráčov na ľade, následne v presilovke a nakoniec v oslabení. Hostia viedli už v čase 19:17 jednoznačne 4:0.

Studenič v dueli nebodoval, v sérii zaknihoval dve asistencie. Celkovo nastúpil do každého z 12 stretnutí Coachelly v play-off, pričom v nich získal sedem bodov za dva góly a päť prihrávok.

Cleveland - Hershey 5:1

/stav série 2:3/

O tom, kto sa postaví celku z juhovýchodu Kalifornie, sa rozhodne v sérii medzi Clevelandom a Hershey. Monsters odvrátili druhý mečbal, keď zažiarili dvojgóloví Josh Dunne a Brendan Gaunce (ktorý pridal aj asistenciu).

Kňažko v službách Clevelandu sa ocitol opäť mimo zápasovej súpisky, celkovo sa tak stalo už desiatykrát z 12 súbojov v tohtoročnom play-off. Keď rodák z Trenčína v dvoch prípadoch hral, totožne v sérii proti Hershey, zaznamenal jednu asistenciu, no jeho tím ťahal za kratší koniec.

Šieste stretnutie je na programe v noci na utorok o 01:00 na ľade Bears. Medvedi sa dostali do finále AHL aj v minulom ročníku, v bitke o Calder Cup porazili Firebirds 4:3 na zápasy.