Wright pokračuje v turbulentnej sezóne. Po vypadnutí medzi juniormi sa vracia do AHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Wright pokračuje v turbulentnej sezóne. Po vypadnutí medzi juniormi sa vracia do AHL

Wright zažíva veľmi nečakaný priebeh sezóny.
Wright zažíva veľmi nečakaný priebeh sezóny. Profimedia
Kanadský útočník Shane Wright (19) sa vracia do seniorského hokeja a ročník dohrá v tíme Coachella Valley Firebirds, ktorý je farmou Seattle Kraken.

Štvorka minuloročného draftu NHL začínala sezónu v profilige, lenže väčšinu času bola len zdravým náhradníkom. Wright nastúpil iba na osem stretnutí, v ktorých strelil gól a pridal asistenciu. Organizácia ho tak nakrátko poslala do AHL. Počas piatich duelov sa mu podarilo presadiť sa štyrikrát. Následne ako kapitán vyhral s Kanadou zlato na MSJ, ku ktorému v siedmich zápoleniach pomohol bilanciou 4+3.

Po šampionáte putoval rodák z Burlingtonu naspäť medzi juniorov, lenže jeho dovtedajší klub Kingston Frontenacs nemal veľké šance na play-off, a tak prišla výmena do mužstva Windsor Spitfires, kde dohral základnú časť s 37 bodmi (15+22) v 20 zápasoch. Play-off OHL však prinieslo sklamanie a hladké vypadnutie víťaza Západnej konferencie už v prvom kole.

Aby si Wright predĺžil sezónu, tak ho teraz Kraken znova poslali na farmu k Valley Firebirds. Coachella sa pritom nachádza na druhej priečke celej súťaže, čiže v play-off bude patriť medzi favoritov. Tri kolá pred koncom základnej časti sa teda naskytá zaujímavá možnosť sledovať Wrighta vo vyraďovačke AHL, keďže počas štyroch duelov play-off OHL nazbieral iba tri body (2+1).