Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia ulovila veľkú posilu. O športový úsek v hokejovom Edene sa bude starať Eliáš

Patrik Eliáš je novou posilou vedenia hokejovej Slavie.
Patrik Eliáš je novou posilou vedenia hokejovej Slavie.Profimedia
Zatiaľ čo presun Jaromíra Jágra (51) do Edenu nakoniec nevyšiel, hokejová Slavia vyťahuje ďalší tromf. Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára a bronzový medailista zo zimných olympijských hier v Turíne Patrik Eliáš (47) je ďalšou posilou vedenia klubu, ktoré v utorok oznámilo, že novým trénerom sa stal Aleš Totter (51).

Slavia patrila k tradičným tímom extraligy, ktorú v rokoch 2003 a 2008 dokonca ovládla. Od roku 2015 hrá druhú najvyššiu súťaž a márne pomýšľa na návrat medzi domácu elitu.

Pomôcť by mohol Eliáš, ktorý strávil dlhé roky v zámorí v drese New Jersey. Bývalý český reprezentant má s Devils výborný vzťah, o čom svedčí aj fakt, že jeho dres s číslom 26 visí nad ľadom v Prudential Center. V roku 2019 sa stal špeciálnym asistentom hlavného trénera Devils so zameraním na hodnotenie hráčov na tréningoch.

"Do Slavie prichádzam s cieľom pomôcť klubu vrátiť sa na víťaznú vlnu a tam, kam patrí. Vedenie klubu aj hráči vo mne získajú ďalšieho človeka, s ktorým sa môžu poradiť, podeliť o názor či prediskutovať rôzne herné situácie," vysvetlil Eliáš na klubovom webe.

Známy hokejista vystrieda Jaroslava Bednářa, ktorý skončil pred mesiacom. Rodák z Třebíča v minulosti pôsobil aj ako asistent reprezentačného trénera pri reprezentačnej "dvadsiatke". Eliáš bude spolupracovať s trénerom Alešom Totterom, ktorý do pražského klubu prišiel len začiatkom týždňa. "Pán Tichý mi zavolal, dohodli sme si stretnutie na pondelok a potom to už išlo veľmi rýchlo," povedal bývalý tréner Prostějova a Popradu, ktorý možný príchod nového člena športového vedenia načrtol v utorok: "Mali sme stretnutie s majiteľom, na ktoré bol prizvaný aj človek, ktorý by mal mať v kompetencii športovú stránku."

V stredu čaká Slaviu prvá skúška pod novým vedením, keď sa o 18:00 v Edene stretne s Prostějovom. "Hokejový rybník je malý a prináša tieto veci," povedal Totter o bezprostrednom strete so svojím bývalým zamestnávateľom.