Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Petr Čech si zachytá najvyššiu hokejovú súťaž v Británii, mieri na hosťovanie k obhajcovi

Petr Čech bude obliekať dres Belfast Giants.
Petr Čech bude obliekať dres Belfast Giants.@BelfastGiants (William Cherry)
Bývalý futbalový brankár Petr Čech (41) si vyskúša najvyššiu britskú hokejovú súťaž. Obhajca titulu Belfast Giants ho získal na hosťovanie, o novej posile informoval na klubovej webovej stránke.

Rekordér v počte štartov za českú futbalovú reprezentáciu prichádza ako hráč druholigového tímu Oxford City Stars.

"Veľmi si vážime pomoc Oxfordu City Stars i samotného Petra. Je to rešpektovaný a úspešný športovec, ktorý vie, čo je potrebné na dosiahnutie výkonov na najvyššej úrovni. Jeho pomoc počas hosťovania bude neoceniteľná," uviedol tréner Belfastu Adam Keefe, ktorého zverenci minulý mesiac zdolali doma v Lige majstrov Pardubice 3:2. Východočesi vtedy pricestovali bez viacerých hráčov základnej zostavy s istým postupom do play-off.

Čech odštartoval svoju hokejovú kariéru krátko po skončení úspešnej futbalovej v roku 2019 v tíme Guildford Phoenix. Bývalý brankár Chelsea, Arsenalu, Rennes a Sparty vtedy so štvrtoligovým tímom vyhral ligu, play-off aj pohár. V novembri minulého roka prestúpil do Chelmsfordu, s ktorým si tento rok zahral vo finále pohára. V júni odišiel do Oxfordu. Na drese nosí číslo 39, ktoré preslávil Dominik Hašek v NHL.

Belfast bude Čechovým štvrtým angažmánom v Británii. V tejto sezóne odohral za Oxford šesť zápasov v druhej lige a teraz má možnosť vyskúšať si Elite Ice Hockey League (EIHL). Tím je v tabuľke ligy na piatom mieste.

"Belfast nás požiadal, či by sme im nemohli požičať Petra pre problémy s brankármi. Vnímame to ako veľkú príležitosť pre Petra a teší nás, že jeho schopnosti sú uznávané na najvyššej úrovni a že mu tak dôverujú," povedal riaditeľ Oxfordu pre hokejové záležitosti Shane Moore. "Nepochybujem, že si túto skúsenosť užije a odovzdá ju aj nám. Prajeme mu všetko najlepšie a tešíme sa, že sa k nám o týždeň či o čosi neskôr vráti," dodal Moore.