Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvý zápas od smrti Johnsona, hráči si uctili jeho pamiatku. Dres s číslom 47 bude vyradený

Smrť Johnsona spôsobil nešťastný okamih na ľade.
Smrť Johnsona spôsobil nešťastný okamih na ľade.Reuters
Klub Nottingham Panthers si v sobotu uctil pamiatku zosnulého hráča Adama Johnsona a usporiadal v Motorpoint Arene spomienkový zápas, keď sa tím po prvýkrát od jeho smrti vrátil na ľad.

Dvadsaťdeväťročný Američan, ktorý sa k Panthers pripojil v auguste a predtým hrával v Nemecku, Švédsku či NHL, zomrel v októbri 2023 v nemocnici po tom, čo utrpel vážne zranenia počas zápasu proti Sheffieldu Steelers. Útočníkovi Johnsonovi na severe Anglicka porezala krk čepeľ korčule iného hráča, čo jeho klub označil za "podivný incident".

Duel bol prerušený a v sobotu odohrali Panthers proti Manchestru Storm svoj prvý súboj od tohto incidentu. Hráči sa v pamätných dresoch zhromaždili v strede ľadovej plochy a poklepali na ňu hokejkami pred vypredaným 10-tisícovým publikom, ktoré skandovalo Johnsonovo meno.

Po 47 minútach hry nasledoval minútový potlesk na počesť zosnulého, ktorého dres s číslom 47 bude vyradený. Miestni priaznivci od smrti bývalého hráča Pittsburghu Penguins kladú pred arénu kytice a spomienkové predmety.

"Navždy bude našim číslom 47. Bol nielen vynikajúcim hokejistom, ale aj skvelým spoluhráčom. Je to veľká tragédia, keďže mal celý život pred sebou. Bude nám veľmi chýbať," povedal hlásateľ bezprostredne pred začiatkom zápasu proti tímu Storm. Konečný výsledok 4:4 sa nezapočítal do súťaže.