Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vyžiadali si ho fanúšikovia. Petr Čech má za sebou debut medzi hokejovými profesionálmi

Petr Čech odohral záverečných päť minút.
Petr Čech odohral záverečných päť minút.William Cherry / @BelfastGiants
Bývalý futbalový brankár Petr Čech (41) má za sebou krátky a úspešný debut v britskej hokejovej lige. Za obhajcu titulu Belfast Giants odohral necelých päť minút a prispel k víťazstvu 5:1 nad Glasgow Clan. Počas Čechovho pobytu na ľade už nepadol žiadny gól.

Belfast - Glasgow 5:1

Rekordér v počte štartov za českú reprezentáciu prišiel do Belfastu pred desiatimi dňami na hosťovanie z druholigového Oxford City Stars. Víťaz Ligy majstrov 2012 s Chelsea začal sobotňajší zápas na striedačke, kde kryl chrbát Kanaďanovi Tylerovi Beskorowanymu. Ten je slovenským fanúšikom známy, keď v sezóne 2019/2020 pôsobil v Banskej Bystrici.

Severoírsky tím, ktorý prehral šesť z predchádzajúcich siedmich ligových duelov, inkasoval prvý gól v 21. minúte, ale ešte v druhej tretine tromi zásahmi otočil skóre a v záverečnej časti pridal ďalšie dva trefy do čierneho.

V závere stretnutia, za rozhodného stavu, skandovalo podľa BBC 6 000 fanúšikov v zaplnenej hale Odyssey "my chceme Čecha" a kanadský tréner Adam Keefe, ktorého brat Sheldon trénuje Toronto v NHL, ich želanie splnil.

V čase 55:17 poslal Čecha do bránkoviska, čím si bývalý brankár Chelsea, Arsenalu, Rennes a Sparty Praha odkrútil svoj profesionálny hokejový debut.

Čech sa hokeju venoval krátko po skončení úspešnej futbalovej kariéry v roku 2019 v tíme Guildford Phoenix vo štvrtej lige. V novembri minulého roka prestúpil do Chelmsfordu, s ktorým si tento rok zahral vo finále pohára. V júni odišiel do Oxfordu. Na drese nosí číslo 39, ktoré v NHL preslávil Dominik Hašek.

Najbližší zápas v Elite Ice Hockey League čaká Čechov klub v nedeľu na ľade Nottinghamu.