Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čajkoviča nabudili provokácie Sparťana. Dvojgólovú premiéru by vymenil za víťazstvo

Čajkovič sa raduje z gólu v sieti Sparty.
Čajkovič sa raduje z gólu v sieti Sparty.ČTK / Šťastný Jan
Hokejový útočník Maxim Čajkovič má za sebou úspešnú premiéru v českej extralige, ale radosť. zo svojich dvoch gólov do siete Sparty nemal. Jeho Litvínov v zápase 10. kola prehral s pražským tímom 2:4. Dvadsaťtriročného Slováka mrzelo, že jeho mužstvo na chvíľu vypadol z role, čo ho stálo body.

Litvínov - Sparta 2:4

"V druhej tretine sme na chvíľu vypadli, čo sa nám nemôže stávať. Potom dostaneme tri rýchle góly a sme hneď na pätách a musíme to doháňať," hnevalo letnú posilu Severočechov v rozhovore s novinármi. "Musíme tlačiť, búšiť do súpera a byť v hre celých šesťdesiat minút."

V šlágri kola Litvínov začal dobre, v úvode druhej časti sa vďaka Čajkovičovi dostal do vedenia. Ten na svoj debut čakal mesiac pre zranenie. "Sparťan Chlapík ma v prvej tretine trochu provokoval, tak som mu ukázal, že to nemusí robiť, zdvihol som mu hokejku a zobral som mu puk," smial sa útočník, keď opisoval svoj prvý extraligový gól po prečíslení.

"David Kaše potom odviedol skvelú prácu, išiel do bránky a vytvoril pre brankára dilemu, či prihrávam alebo nie. Ja som sa celú dobu pozeral, že budem puk posúvať, potom sa mi otvorila lapačka, tak som mu to tam hodil," doplnil

Suverenitu Vervy rozhodil aj gól na 1:2 inkasovaný vo vlastnej presilovke. "Nie je to najšťastnejší moment, ale sme silný tím, sme prví v tabuľke. Musíme sa teda rýchlo oklepať. A ísť ďalej, akoby sa nič nestalo. Lenže my sme vypadli na 20 minút," nechápal Čajkovič. "Takéto veci sa v hokeji stávajú. Musíme len ďalej pracovať na tom, aby sme sa týmto chybám vyvarovali."

Hráč, ktorý strávil niekoľko posledných sezón v nižších ligách, by svoje dva zásahy pred vypredaným štadiónom vymenil za víťazstvo. "Som rád za góly, ale bol by som radšej, keby som ich nedal, no vyhrali by sme. Najmä proti súperovi ako Sparta sú tri body cennejšie ako dva presné zásahy," zdôraznil bratislavský rodák. "Ak by pomohli k výhre, mali by sladšiu príchuť. Takto je to dosť trpké. Mal som dať ešte jeden. Alebo hrať lepšie, aby sme zápas otočili v náš prospech."

Zápasové štatistiky.
Zápasové štatistiky.Flashscore

Po rekordnom štarte do ročníka a siedmich víťazstvách bez straty bodu Litvínov poľavil z plynu a pripísal si tretiu prehru v rade. "Nemyslím si, že je to varovanie, všetko to boli tesné prehry. A vždy sme v tých dueloch mali svetlé momenty, ktoré sme mali využiť. Tri prehry v rade nepotešia, ale nebudeme hádzať flintu do žita, že sezóna sa skončila. Stále je to začiatok, máme pred sebou ešte veľa zápasov. Najbližšie vyhráme," povzbudil Čajkovič.

Podľa jeho slov tímu chýba hviezdny útočník Ondřej Kaše, ktorý je chorý. "Je to náš najlepší hráč, líder v šatni, chýba nám. Na to sa však nemôžeme pozerať," uzavrel slovenský útočník.