Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Draftoval ho Edmonton, ale v NHL si nezahral. Nové Zámky získali Kanaďana Roya

TASR
Nové Zámky si upísali kanadského útočníka Roya.
Nové Zámky si upísali kanadského útočníka Roya.Facebook: HC Mikron Nové Zámky
Kanadský hokejista Marc-Olivier Roy sa stal novou posilou HC Mikron Nové Zámky. Dvadsaťosemročný útočník prichádza k "býkom" z nadnárodnej ICE Hockey League, v ktorej pôsobil v talianskom HC Pusteral. V minulosti obliekal v rovnakej súťaži dres už zaniknutého klubu Bratislava Capitals.

Roy pôsobil v Bratislava Capitals v ročníku 2021/2022, následne si v tej istej sezóne vyskúšal krátky angažmán vo fínskom SaiPa Lappeenranta a švédskej Karlskoge. 

"O Nových Zámkoch som počul iba dobré veci, taktiež o fanúšikoch a atmosfére na štadióne. Verím, že v meste vytvoríme poriadny rozruch. Organizácia neustále rastie a klub začal vzbudzovať záujem," uviedol na úvod po podpísaní kontraktu.

Za HC Pusteral nazbieral v uplynulom ročníku 23 bodov (10+13) v 47 dueloch. V roku 2013 si ho v drafte NHL vybral v 2. kole z celkovej 56. priečky klub Edmonton Oilers, v profilige si však nepripísal žiadny štart.

"Cítil som, že teraz by mohla byť správna voľba hrať v Nových Zámkoch aj pre mňa. Pokúsim sa dokázať všetkým, že môžem byť dôležitým hráčom pri úspechu mužstva. Verím, že to bude dlhá sezóna s výnimočným úspechom v play-off," zdôraznil kanadský center pre oficiálnu webstránku novozámockého klubu.