Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ešte nie som úplne spokojný, reaguje na tretie čisté konto v rade Škorvánek

ČTK
Škorvánek nepustil za svoj chrbát ani jeden puk.
Škorvánek nepustil za svoj chrbát ani jeden puk.Profimedia / ČTK / Taneček David
Tak ako mal štart jeho tímu do sezóny ďaleko od ideálu, ani slovenský brankár Stanislav Škorvánek (28) nezačal svoj nový angažmán dobre. Svoju úspešnosť však už medzitým vytiahol nad 91 percent a nazbieral tri čisté kontá. Tým posledným pomohol Mountfieldu zavŕšiť bezchybnú domácu sériu.

Mountfield HK - Litvínov 2:0

Kým v predchádzajúcom kole si hokejisti Hradca Králové poradili s Vítkovicami v nevídanej prestrelke a zvíťazili 9:7, tentoraz odohrali s Litvínovom úplne iný duel. Vďaka čistému kontu Škorvánka a gólmi Ryana Dmowského s Oskarom Batnom dosiahli tri body.

"Po tej hroznej prestrelke to bol pre nás dôležitý zápas. Dúfam, že sme na to týmto výkonom zabudli. Hrali sme výborne v obrane, chlapci mi na začiatku veľmi pomohli. V prvej tretine som mal možno dva zákroky. Verím, že sme sa nakopli a začneme vyhrávať aj vonku," povedal Škorvánek.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Sám práve takýto výkon potreboval, aj keď proti Vítkoviciam všetky góly neinkasoval, keďže do hry sa dostal až v druhej tretine. "Keď súper z piatich striel strelí štyri góly, je ťažké niečo robiť. Predsa len nie som stroj a mám to trochu v hlave. Tentoraz som chytil prvé puky a od začiatku sme mali navrch, takže to bolo ako deň a noc," porovnal posledné dva strety.

V každom prípade sa Mountfieldu podarilo vyhrať oba zápasy, čím zavŕšil bezchybnú sériu piatich domácich vystúpení. Nestratil v nich ani bod a zaznamenal skóre 25:9. Celkovo tak pred svojimi fanúšikmi oslávil už osem víťazstiev a doma získal aj všetkých doterajších 24 bodov, čo sa mu podarilo ako prvéhomu tímu v histórii extraligy.

"V šatni sme sa o tom rozprávali, že nám žreb mierne prial. Keby to bolo naopak a hrali by sme vonku, neviem, ako by to vyzeralo," usmial sa Škorvánek. "Musíme to využiť, preniesť našu hru z domáceho ľadu na ten vonkajší a ukázať, že máme kvalitu a môžeme poraziť kohokoľvek," doplnil slovenský brankár.

Škorvánek po treťom čistom konte pred domácimi fanúšikmi.
Škorvánek po treťom čistom konte pred domácimi fanúšikmi.Profimedia / ČTK / Taneček David

Výchočesi sa postupne vyšplhali z posledného miesta na štvrtú priečku extraligovej tabuľky a v ich kabíne vládne oveľa lepšia atmosféra. "Nálada sa zdvihla, ale na druhej strane nesmieme zaspať a myslieť si, že po niekoľkých triumfoch doma to teraz pôjde dobre. Každý sa na nás pripraví, keď vidí, koľko duelov v rade sme vyhrali," upozornil Škorvánek.

Do formy sa dostáva aj 28-ročný brankár po tom, čo mal na začiatku ročníka úspešnosť len niečo vyše 80 percent. V posledných šiestich štartoch si udržal tri čisté kontá a vynuloval aj druhý a tretí tím tabuľky - Spartu s Litvínovom.

Tabuľka českej extraligy.
Tabuľka českej extraligy.Flashscore

"Ešte nie som úplne spokojný. Je ťažké si zvyknúť, keď z priemeru 35 striel na zápas prejdete na 20, niekedy aj menej. Hráči sú tiež kvalitnejší. Teraz sa však darí mne aj tímu, takže verím, že ak pridám ešte pár zápasov, budem pre mužstvo užitočný tak, ako všetci očakávajú," uzavrel slovenský strážca.