Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Faško-Rudáš otvoril sezónu výborne: Mám väčšie sebavedomie, pomohli mi skúsenosti z MS

Faško-Rudáš zažíva z osobného hľadiska úspešný úvod sezóny.
Faško-Rudáš zažíva z osobného hľadiska úspešný úvod sezóny.Profimedia / ČTK / Petrášek Radek
Mladý slovenský útočník Martin Faško-Rudáš (24) otvoril svoju štvrtú sezónu v drese Liberca výborne. Po desiatich zápasoch má na konte deväť bodov a reálne môže pomýšľať na to, že prekoná svoj predošlý 23-bodový ročník.

Banskobystrický rodák a odchovanec Brezna môže zaznamenať svoju zatiaľ najlepšiu sezónu na seniorskej úrovni. Úvod ročníka mu z osobného hľadiska vychádza veľmi dobre. V exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy sa nechal počuť, že mu pomohla aj pozvánka na posledné majstrovstvá sveta, ktoré boli jeho druhé v kariére.

"Úvod sezóny je z osobného hľadiska dobrý. Pripísal by som to väčšiemu sebavedomiu a možno aj viacerým skúsenostiam skrz majstrovstvá sveta. Šampionát mi dodal veľa skúseností a sebavedomia," hovorí Martin Faško-Rudáš.

"V letnej príprave som nič konkrétne nemenil, v podstate bola taká istá ako v minulých rokoch," pokračoval. Teší ho aj vysoký čas strávený na ľade. "Dostávam ho dosť, cítim dôveru trénera, za čo som veľmi vďačný. Snažím sa mu to splatiť dobrými výkonmi," tvrdí.

Liberec sa však nachádza na dvanástom mieste rebríčka. "Tabuľka je extrémne vyrovnaná, takže pokojne sa môže stať, že ak vyhráme niekoľko zápasov, tak sa vrátime na vyššie pozície, kde chceme byť. Myslím si, že lepšie výsledky nás stoja veľa vylúčení. Potom nechytíme tempo, aké by sme mali mať. Chýbajú nám tiež niektoré detaily," zamýšľal sa Faško-Rudáš.

Jeho prínos na ľade je pre Liberec vysoký, ale najradšej by videl mužstvo na iných poschodiach pelotónu. "Snažím sa pomôcť tímu akokoľvek sa dá a som rád, že mi to tam bodovo padá, ale hlavne by som chcel, aby bol tím na vyšších priečkach," konštatuje.

Momentálne je najproduktívnejším hráčom mužstva, za ním nasledujú aj ďalší Slováci Michal Ivan a Róbert Lantoši. "Som rád, že sa nám darí. Verím, že takto budeme pokračovať a pomôžeme tímu čo najlepšie ako sa dá," nechal sa počuť.

Teší sa aj z toho, že do Liberca v lete prišiel spomínaný Lantoši, s ktorým sa pozná z reprezentácie Slovenska"Je to výborný hokejista a ešte lepší človek. Sedím vedľa neho aj v šatni. Je to obrovský profík, ktorý maká a pomáha nám byť lepšími hráčmi a hlavne tímom," rozprával.

Faško-Rudáš v drese reprezentácie Slovenska.
Faško-Rudáš v drese reprezentácie Slovenska.TASR

Faško-Rudáš chýbal v národnom tíme v kvalifikácii o postup na ZOH 2026. Začiatkom novembra je na programe tradičný Nemecký pohár, kde by určite nechcel chýbať. Bol už aj v kontakte s predstaviteľmi reprezentácie. "Volali sme spolu, ale viac sa dozvieme, keď bude zverejnená nominácia," dodal pre Flashscore Správy.