Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kapitán úradoval. Nie každý zápas je váš, ukáže sa mentálna sila, tešilo Jánošíka

Kapitán Jánošík rozhodol o výhre svojho tímu.
Kapitán Jánošík rozhodol o výhre svojho tímu.ČTK / Petrášek Radek
Slovenský obranca Adam Jánošík (32) sa gólom a asistenciou podpísal pod obrat Mladej Boleslavi v zápase prvého extraligového kola proti Olomoucu. Kapitán korčuliarov v rozhovore s novinármi ocenil, že stredočeský tím ukázal mentálnu silu aj bojovnosť, ktorá by ho v sezóne mala zdobiť.

Mladá Boleslav - Olomouc 4:2

"Pripravovali sme sa na štart extraligy dlho. Hostia mali v prvej tretine dve šance, z ktorých dali dva góly. Nebolo pre nás jednoduché vrátiť sa do zápasu, ale od druhej tretiny sme boli jasne lepší a zápas sa pomaličky prikláňal na našu stranu," povedal Jánošík.

Napriek tomu, že domáci prehrali prvú tretinu 0:2, Jánošík nesúhlasil s tým, že by sa jeho tímu nevydarila. "Tak to niekedy v zápasoch chodí. Tri mesiace sa na to chystáte a potom vám tam padnú prvé dve strely. Keď prehrávate, je to ťažšie. Nie každý zápas je váš, ale ukázala sa mentálna sila," podotkol.

Mladá Boleslav podobne otočila stretnutie druhýkrát po sebe. Aj v generálke korčuliari prehrávali s Karlovými Varmi 0:2, nakoniec uspeli 4:2.

"Chceme našu hru zakladať na bojovnosti a nasadení. Nie vždy sa to podarí otočiť, ale ja verím tomu, že keď budeme bojovať, tak väčšina zápasov sa zlomí na našu stranu," podotkol tridsaťdvaročný obranca, ktorý tento úspech považuje len za odrazový mostík do náročnej sezóny.

Jánošík si v stretnutí pripísal víťazný gól, keď v 55. minúte potrestal chybnú rozohrávku Alexa Rašnera. Olomoucký bek vyhadzoval puk krížne cez obrannú tretinu, kde ho prevzal slovenský reprezentant a v koncovke nezaváhal. V stretnutí sa presadil aj Pavol Skalický.

"Striedal som, prišiel ku mne puk a bol som sám pred brankárom. Za gól som veľmi rád. Myslím si, že sme si ho zaslúžili," uviedol. Jeho strela sa do bránky ešte odrazila od žrde. "Tentoraz som nezatváral oči. Chcel som strieľať na lapačku a možno som mal aj trošku šťastia, že to obtrelo  tyčku a pre brankára to bolo ťažké," povedal.