Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niečo také od fanúšikov ešte nezažil. Kriška vie, kde Humenné tlačí topánka

Kriška verí, že Humenné bude čoskoro zbierať body.
Kriška verí, že Humenné bude čoskoro zbierať body.Peter Šimurda
HC 19 Humenné vstúpilo do svojej premiérovej sezóny v najvyššej slovenskej hokejovej lige a hneď proti nemu stáli Košice a Slovan. Hlavne v domácom prostredí proti bratislavskému tímu to napriek výsledku bol dobrý zápas. Jeden z lídrov tímu Martin Kriška (39) v rozhovore pre Flashscore Správy hodnotil pozitíva aj negatíva.

Martin, aké sú pocity po prvých dvoch zápasoch Humenného v Tipos Extralige?

"Vedeli sme, že z Košíc sa body berú ťažko. Prvú tretinu sme prespali, ale potom sme boli vyrovnaným súperom. Inkasovali sme však tri lacné góly, to sa ťažko dobieha. U takéhoto tímu sa málokomu podarí otočiť výsledok 0:3. V nedeľu to bol historicky prvý zápas extraligy v Humennom. Slovan je top tím, vždy chce hrať o vrchné priečky. Výsledok sme si predstavovali inak. Mali sme dobrý začiatok, ale ako keby sme sa po prvom góle uspokojili. V druhej tretine sme ovládli hru, ale nepadalo nám to tam. V tretej časti sme chceli rýchlo vyrovnať za stavu 2:3, a to nás stálo výsledok."

Aké pozitíva si môžete odniesť?

"Pozitíva sú tie, že za žiadneho stavu sa netreba vzdávať. Proti Slovanu sme stiahli výsledok na 2:3 a súper bol pod tlakom. Vytvorili sme si aj presilovky. Diváci ponúkli perfektnú kulisu, patrí im veľká vďaka."

Môžu byť práve fanúšikovia jednou z vašich zbraní?

"Atmosféra bola naozaj skvelá. Mne sa asi prvýkrát v živote stalo, že po takomto výsledku nás celý štadión vytlieskal a poďakoval sa nám za výkon. Na domácich sa za takéhoto stavu väčšinou píska, ale nás ľudia stále hnali dopredu. Po stretnutí mi bolo veľmi ťažko, pretože sme zo štrnástich striel dostali osem gólov. Bol to deň blbec. Súperovi padlo prakticky všetko."

Počas leta sa v Humennom vytvoril nový káder. Ako ste si sadli?

"Po ľudskej stránke nebol žiadny problém. Ide skôr o tú hernú. Niektorí chalani prišli len minulý týždeň. Nie sme ešte tak zohratí, ako by sme chceli byť. Ostatným tímom kostra ostala pokope, ale my sme všetci noví. Potrebujeme niekoľko zápasov, aby sme sa lepšie zohrali."

Na druhej strane potrebujete zbierať body, pretože ak v úvode uniknú, potom sa to ťažko dobieha...

"Áno, to je pravda. Body treba zbierať, aj keď sme nemali jednoduchý úvod. Nejaký sme si chceli uchmatnúť no určite nikto nečakal, že proti Slovanu a Košiciam ich získame šesť."

Najbližší zápas odohráte v piatok. Na čom potrebujete počas týždňa pracovať?

"Už aj pred stretnutím so Slovanom sme vedeli, kde nás tlačí topánka. Dostávame veľa gólov spred bránky, nečistíme to tam. Súperi nám strieľajú góly z najviac nebezpečných pozícií. Musíme lepšie reagovať a vypĺňať tieto priestory."

Kriška (v strede) je jednou z hlavných postáv v tíme Humenného.
Kriška (v strede) je jednou z hlavných postáv v tíme Humenného.Peter Šimurda

Bude táto sezóna z pohľadu Humenného hlavne o bojovnosti a srdci?

"Samozrejme. My nemáme v mužstvu takú hviezdu, ako napríklad podpísali Michalovce a hráča, ktorý by získal 60 či 70 bodov. U nás to bude stáť na bojovnosti. Musíme dostávať čo najmenej gólov, pomáhať vzadu a dať o jeden či dva zásahy viac."

Vy osobne máte skúsenosti z bojov na dolných priečkach tabuľky. Môže to byť výhoda?

"Ťažko povedať, či je to výhoda alebo nevýhoda. Môže to byť psychické plus, pretože pár rokov som hral na spodku, čiže viem, ako a čo bude fungovať. Nebol by som však rád, keby to pokračovalo. Verím, že sa zdviheme a nebudeme outsiderom, ale zabojujeme a pôjdeme vyššie. Je len začiatok sezóny, ale ten je vždy najdôležitejší, aby sme potom nenaháňali zajaca za chvost."

Humenné získalo kvalitných legionárov. Budú rozdielovými hráčmi?

"Určite áno. Či Glazkov alebo Sergejenko sú skúsení obrancovia, ktorí majú veľa odohraté v KHL, vedia podržať puk, ale prišli len nedávno. Musí si to sadnúť na ľade a bude to lepšie ako v predošlých stretnutiach."