Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pardubický megalomanský plán: Dědek chce postaviť najväčšiu hokejovú halu na svete

Projekt novej arény, ktorá by mala v Pardubiciach stáť už v lete 2027.
Projekt novej arény, ktorá by mala v Pardubiciach stáť už v lete 2027.HC Dynamo Pardubice
Kam sa hrabe Montreal či Petrohrad. Najväčšia hokejová hala sveta s kapacitou 22 296 divákov by mala od roku 2027 stáť v Pardubiciach. Aspoň to tvrdí majiteľ Dynama Petr Dědek (50), ktorý prezentoval plány na výstavbu komplexu za 10,5 miliardy korún, čo je v prepočte niečo cez 417 miliónov eur, na seminári pre zastupiteľov mesta Pardubíc.

Momentálne najväčšie haly sveta – SKA Arena v Petrohrade a Bell Centre v Montreale – dosahujú kapacitu okolo 21 tisíc divákov. Tá pardubická, ktorá by mala stáť v lete 2027, by podľa slov Dědka mala byť ešte väčšia.

"Na seminári zastupiteľov Pardubíc sme prezentovali ekonomické prínosy pripravovanej multifunkčnej haly pre mesto. Vychádza z kapacity 22-tisíc divákov pre hokej," napísal Dědek na sociálnej sieti X. Popri supermodernej hokejovej aréne by mala vyrásť aj menšia hala, hotel a parkovací dom.

Dědek verí tomu, že pardubickí fanúšikovia obrovskú kapacitu dokážu zaplniť. "Určite to bude kapacita, ktorú Dynamo využije. Na niektoré zápasy by sme bez problémov predali 15-tisíc lístkov už teraz," prezradil pre web hokej.cz.

Zároveň ale pripustil, že deklarovaná kapacita nemusí byť konečná. "Presný počet divákov bude známy až v ďalšej fáze príprav, záleží na počte sektorov a veľkosti sedačiek. Stím súvisí pohodlie divákov a služby," povedal Petr Dědek už skôr.

Minulý december, kedy meští zastupitelia schválili zmenu územného plánu, ktorá umožnila stavbu novej arény, Dědek ohlásil, že by chcel prvých divákov privítať už v roku 2027. Ak sa jeho megalomanský plán podarí uskutočniť, mohla by byť pardubická aréna súčasťou kandidatúry o usporiadateľstve.

"Dynamo potrebuje nové zázemie, aby mohlo prilákať viac fanúšikov. Budeme mať väčšiu kapacitu, reklamné možnosti a ponuku pre obchodných partnerov. Pracujeme na tom. Budúci rok v tomto čase budeme zase múdrejší, ale cieľ zatiaľ zostáva sezónu 2027/28 otvoriť v novej aréne," uviedol majiteľ východočeského klubu.