Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvý hetrik Kuska pocítila peňaženka, do tímovej kasy musel prispieť aj za narodenie syna

Kuskov hetrik priviedol Olomouc k víťazstvu.
Kuskov hetrik priviedol Olomouc k víťazstvu.Profimedia / ČTK / Peřina Luděk
Slovenský útočník Silvester Kusko (29) sa premiérovým hetrikom v extraligovej kariére podpísal pod výhru Olomouca nad Hradcom Králové. V rozhovore s novinármi priznal, že pred stretnutím sa sťažoval spoluhráčovi Jakubovi Sirotovi (25), že sa mu v úvode sezóny strelecky nedarí.

Olomouc - Mountfield HK 4:1

Kusko po trojgólovom predstavení povedal: "Som rád za svoj prvý hetrik, snáď nie je posledný. Práve pred zápasom som sa sťažoval Sirotovi, ktorý sedí vedľa mňa, že mi to tam veľmi nepadá. Teraz mi to tam jednoducho napadalo. Boli to dva góly z dorážok a jeden do prázdnej bránky."

Slovák v drese Olomouca poukázal na fakt, že nie je vyhláseným strelcom. Jeho sezónnym extraligovým maximom je deväť presných zásahov. "Nie som typický strelec, ale gólov chcem dávať čo najviac. Nebolo to však len o výbere miesta. Dôležité je, že to spoluhráči do prebrankového priestoru dobre nahodia a donútia brankára vyraziť to," podotkol.

Kusko zároveň priznal, že mal aj potrebné šťastie. "Pri druhom góle obranca zlomil hokejku a nemohol mi tak puk vziať. Pri treťom mi to zase súper odovzdal na modrej čiare a našťastie som trafil prázdnu bránku," povedal rodák z Vranova nad Topľou.

Olomouc proti Hradcu Králové nadviazal na výhru nad Spartou a v tabuľke sa posunul na siedme miesto. "Vstup do súťaže sme nemali dobrý a trikrát sme prehrali. Sme radi, že sme sa z toho ako tím dostali a dúfame, že teraz prídu ďalšie víťazstvá," prial si strelec hetriku, ktorého teraz čaká ďalšia platba do tímovej pokladne.

Na listine strelcov boli iba tri mená.
Na listine strelcov boli iba tri mená.Flashscore

Spomínaný príspevok totiž nebude prvý. "Hetrik ma bude stáť tritisíc. Už predtým som vypisoval nejaké prémie za zápasy a oba sme vyhrali. Zároveň sa mi nedávno narodil syn, takže som teraz platil až až," pousmial sa Kusko, ktorý do kasy prispel aj za stretnutie s Brnom, ktorého dres v minulosti obliekal.