Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Réway vyriešil svoju budúcnosť. Zostáva na Slovensku, mieri na západ od Spiša

Flashscore
Martin Réway v drese Spišskej Novej Vsi.
Martin Réway v drese Spišskej Novej Vsi.TASR
Slovenský útočník Martin Réway (28) sa oficiálne stal hráčom MHk 32 Liptovský Mikuláš. Informovala o tom RTVS.

Kedysi obrovský talent slovenského hokeja v lete koketoval s Banskou Bystricou, ale nakoniec to nevyšlo. Minulú sezónu odohral za Spišskú Novú Ves, v ktorej sa mu darilo. Vrátane play-off odohral 26 zápasov a získal 25 kanadských bodov za osem gólov a jedenásť asistencií. Pomohol "rysom" k historickým bronzovým medailám.

V Tipos Extralige obliekal Réway aj dresy Popradu a Košíc, sezónu 2022/2023 začal v druhej najvyššej nemeckej súťaži. V drese EHC Freiburg mal v 20 zápasoch bilanciu šesť gólov a 17 asistencií. Bývalá draftová voľba Montrealu z roku 2013 a bronzový medailista z MSJ si zahral aj za Spartu Praha, Kladno, Fribourg či Slovan v KHL.

Réway pomohol Spišiakom k historickému úspechu.
Réway pomohol Spišiakom k historickému úspechu.TASR

Liptovský Mikuláš prešiel počas leta majiteľskou zmenou, do klubu prišiel Róbert Ľupták. V posledných dňoch klub začal zverejňovať prvé mená v kádri, medzi ktoré patria Rudolf Huna, Jakub Sukeľ, Matt Berry, Evan Wardley či Roman Rychlík. Trénerom bude Juraj Faith.

Liptáci v pondelok predstavili aj jedenásť dvanásť nových hráčov, ktorými sú skúsený obranca Peter Hraško, ako i Jakub Žilka, Frederik Fekiač, Lukáš Ľalík, Daniel Tkáč, David Nátny, Dominik Jendroľ, Aurel Nauš, Tomáš Klíma, Matúš Vojtech a Jakub Nespala.