Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Shedden: Momentálne nie som naklonený pokračovaniu v Banskej Bystrici

Shedden (v strede v červenom) prezentoval svoje myšlienky o sérii aj budúcnosti jasne.
Shedden (v strede v červenom) prezentoval svoje myšlienky o sérii aj budúcnosti jasne.TASR
Nesmierne vyrovnaná séria štvrťfinále play-off Tipos Extraligy medzi Banskou Bystricou a Spišskou Novou Vsou sa rozhodla až v predĺžení siedmeho zápasu. "Rysy" sa historicky prvýkrát dostali medzi štyri najlepšie tímy, "baranom" sa sezóna skončila.

Banskobystričania nevyhrali sériu vyraďovacej časti od roku 2019, keď vo finále porazili Nitru a tešili sa z tretieho majstrovského titulu po sebe. V ďalšej sezóne zasiahol koronavírus. Odvtedy tím spod Urpína uspel iba v predkole proti Trenčínu. Rok dozadu vypadol rovnako vo štvrťfinále so Zvolenom. Práve pohronské derby mohli diváci vidieť v prípade, ak by posledné slovo nemal v presilovke počas predĺženia Martin Réway, ale niekto z mužstva trénera Douga Sheddena.

Kanaďan mal po vypadnutí jasno v tom, čo rozhodlo: "Pred presilovkou súpera v predĺžení dostal Cormier zásah lakťom do hlavy. Toto potrestané nebolo, ale nám následne vylúčili hráča za vysokú hokejku. Wau. Sériu rozhodli zlé rozhodnutia rozhodcov a predovšetkým fakt, že v prvom zápase nám zranili Troocka. Jeho zranenie bol kľúčový moment série. Mohol by som povedať ešte veľa vecí, ale nechcem," vyjadril sa Shedden.

Vypichol tri zo siedmich stretnutí, kde sa lámal chlieb: "V druhom zápase sme chceli pomstiť zákrok na Troocka. Vedeli sme, že ak budeme hrať hlava-nehlava, tak prehráme, ale na štvrtý a šiesty zápas sme akoby ani neprišli. Hlavne v šiestom stretnutí sme v skvelej atmosfére nehrali dobre. V tom dueli sme mali príliš veľa "pasažierov"," pokračoval.

Podľa Sheddena sa musí káder počas leta výrazne obmeniť: "Niektorí hráči sú priemerní a ak budem pokračovať aj v novej sezóne, takých nechcem. Tento tím potrebuje zmenu. Nie som spokojný, potrebujem niekoľko dní, aby som to všetko spracoval. Momentálne nie som naklonený tomu, že budem pokračovať v Banskej Bystrici," prezradil.

Viac svetla prinesú najbližšie dni a týždne: "Budem mať stretnutie s vedením a manažérom Pisárom. Uvidíme, aký smer chcú v klube nabrať. Ak nebude správny, tak sa rozlúčime. V tomto biznise som už dosť dlho a nechcem byť súčasťou tímu, ktorý bude prehrávať. Ak sa ale tím postaví správne, budem naklonený pokračovaniu. V každom tíme musí tréner a generálny manažér pracovať spoločne. Tu to tak nebolo," čosi naznačil Shedden.

Kanadský lodivod prišiel do Banskej Bystrice v závere novembra minulého kalendárneho roku, keď sa mužstvo nachádzalo na deviatom mieste tabuľky s iba dvojbodovým náskokom na poslednú priečku. Pod Sheddenom sa dostali "barani" na štvrtú priečku základnej časti. Zlepšil aj herný prejav. Po vypadnutí vo štvrťfinále play-off patrí Banskobystričanom konečná šiesta pozícia.