Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Škorvánek si zvyká na rozdiely medzi Slovenskom a Českom, prvé čisté konto mu pomôže

Škorvánek sa postupne zžíva s českou najvyššou súťažou.
Škorvánek sa postupne zžíva s českou najvyššou súťažou.Profimedia / ČTK / Taneček David
Slovenský hokejový brankár Stanislav Škorvánek (28) dosiahol prvé víťazstvo a s ním aj premiérové čisté konto v českej extralige. V siedmom kole pomohol 22 zákrokmi k triumfu Hradca Králové nad Plzňou 4:0.

Mountfield HK - Plzeň 4:0

Slovenský reprezentant bol po zápase oprávnene spokojný. "Pocity po víťazstve sú veľmi dobré. Myslím si, že sme predviedli skvelý výkon. Boli sme vo väčšine zápasu lepším tímom a premenili šance. Dôležité bolo víťazstvo. Aj keby sa to skončilo 4:1 alebo 4:2, nula bola len taký bonus," uviedol pre klubovú televíziu.

Hradec Králové je pre neho prvý zahraničný angažmán. Po stretnutí sa vyjadril aj k porovnaniu so slovenskou najvyššou súťažou.

"Je tam veľa rozdielov. Česká extraliga je rýchlejšia a hráči sú lepší v zakončení. Musím dávať pozor každú sekundu. Ide na mňa omnoho menej striel, ako keď som chytal na Slovensku. Na to si stále zvykám a učím sa s tým pracovať, pretože niekedy na mňa nejde strela ani osem alebo desať minút," pokračoval.

Proti Plzni odchytal tretí zápas v sezóne. V stretnutiach s Libercom (3:4 po sn) a s Karlovými Varmi (3:6) vicemajster spred dvoch sezón nedokázal bodovať. Škorvánek prestúpil do Hradca v máji z Michaloviec a podpísal kontrakt na dva ročníky.

Hokejovo vyrastal v Žiline. Pôsobil aj v Bardejove, Nových Zámkoch, Trnave, Košiciach, Prešove, Humennom či Žiline. Najvýraznejší kariérny vzostup zaznamenal práve v Michalovciach. Počas sezóny 2022/2023 sa stal naplno brankárskou jednotkou Dukly, ktorej pomohol k postupu do semifinále play-off Tipos Extraligy.

Aj v minulom ročníku patril medzi najlepších brankárov slovenskej súťaže, s Michalovcami získal bronz. Svojimi výkonmi si vyslúžil pozvánku do reprezentácie a predstavil sa na predošlých dvoch MS. Hradcu príliš nevychádza úvod sezóny. Po siedmich stretnutiach má na konte len sedem bodov a patrí mu priebežne až desiate miesto. 

V uplynulých troch zápasoch však dvakrát vyhral. Škorvánek dúfa, že sa mužstvo zdvihne: "Verím, že sa od toho odrazíme a budeme premieňať šance. Zároveň kontrolovať hru a nepúšťať súperov do nebezpečný protiútokov," dodal.