Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v Európe: Studenič si podmaňuje Švédsko, zažiaril Čerešňák, dvojgólový Faško-Rudáš

Studenič sa dostal do výbornej formy.
Studenič sa dostal do výbornej formy.Bildbyran / ddp USA / Profimedia
Európske hokejové súťaže odštartovali vo vysokom tempe, v akcii sú aj mnohí slovenskí hráči. Preto sa po letnej prestávke vrátila tradičná rubrika Flashscore Správ, ktorá každý týždeň mapuje počínanie si legionárov spod Tatier v zahraničných súťažiach na starom kontinente.

Česko

Litvínov sa nachádza na čele tabuľky s plným počtom osemnástich bodov, čím stanovil nový rekord českej najvyššej súťaže. Ešte žiadny tím nedokázal vyhrať úvodných šesť kôl. Kapitán Matúš Sukeľ dvakrát asistoval pri výhre proti Karlovým Varom, v bránke chýbal zranený Tomek. Mimo hry sú aj Gajdoš a Čajkovič.

Obranca Peter Čerešňák zažil štvorbodový zápas v drese Pardubíc počas víťazstva nad Mladou Boleslavou (1+3). V nie ideálnej forme je Třinec. Viliam Čacho po asistenciách Draveckého a Hrehorčáka strelil jediný zásah tímu vo Vítkoviciach, góly Marinčina s Hudáčkom, ako aj prihrávky Hrehorčáka, Čacha a Daňa stačili iba na bod v Boleslavi.

Dva body Marka Daňa (1+1), jeden Marinčina (0+1) ale napravili oceliarom chuť po hladkej výhre s Mountfieldom. Obranca Nemčík prispel asistenciou k výhre Kladna nad Brnom. Liberec prehral trikrát v rade. V súboji s Litvínovom mu nestačili ani dva góly, ktoré dal Martin Faško-Rudáš, proti Plzni mal asistenciu.

Aktuálna tabuľka českej najvyššej súťaže.
Aktuálna tabuľka českej najvyššej súťaže.Flashscore

Do siete Kladna sa zas presadili Róbert Lantoši aj obranca Michal Ivan, ten pridal áčko. Karlove Vary vďaka bilancii 1+1 v podaní Dávida Grígera zdolali Mountfield HK, potom dva razy vyšli naprázdno. Potešil sa aspoň Ľubomír Kupčo, nakoľko vsietil svoj prvý gól v extralige.

Trikrát po sebe prehralo Brno, zakaždým dalo iba jeden gól. Postarali sa o to slovenskí útočníci Andrej Kollár, Tomáš Marcinko a Lukáš Cingeľ. Na poslednej priečke je Mountfield. Brankár Stanislav Škorvánek inkasoval štyrikrát od Karlových Varov, mal iba 75-percentnú úspešnosť, pričom kryl len dvanásť striel.

Švédsko

Výborný týždeň zažil Marián Studenič, keďže v každom z troch duelov získal zhodne dva body. Färjestadu pomohol postupne zdolať Växjo (0+2), Timru (2+0) a aj Luleu (1+1). Jeho tím je na čele tabuľky a slovenský krídelník zas v tabuľke produktivity okupuje výbornú druhú priečku.

Aktuálna tabuľka švédskej SHL.
Aktuálna tabuľka švédskej SHL.Flashscore

Marek Hrívik zatiaľ zaknihoval tri body (0+3), jeho spoluhráč z Leksandu, ktorým je Peter Cehlárik, má na konte iba jednu asistenciu. Alex Čiernik za Nybro skóroval aj asistoval, ani to nezabránilo prehre na ľade Sodertalje. Matej Galbavý strelil prvý gól po príchode do Kiruny.

Ostatné súťaže

Mladý brankár Rastislav Eliáš nastúpil do svojho druhého zápasu v Liige, ale znova sa netešil z výhry. Na ľad prišiel v 31. minúte, keď nahradil Taponena. Zo šiestich striel inkasoval raz, jeho tím po záverečnom zásahu do prázdnej bránky prehral 2:5 proti Pelicans. Košický odchovanec mal 88,83-percentnú úspešnosť.

Mladík Ján Chovan v drese juniorského tímu Tappary prispel dvomi gólmi k výhre proti HPK, následne skóroval takisto, ale tím z Tampere nestačil na KooKoo. Tomáš Sýkora sa presadil počas úspešného duelu Drážďan v DEL 2 na domácom ľade s Weidenom.

Útočník Stanislav Horanský najskôr asistoval pri výhre Oltenu nad Churom, potom mal tri mínusky v neúspešnom súboji s Thurgau. Milan Kytnár sa po zranení prvý raz od záveru augusta vrátil do zostavy Rouenu, napriek jeho gólu sa zrodila prehra proti Cergy. Brankár Marek Čiliak dvakrát inkasoval, jeho Marseille však zdolalo Briancon 5:2.