Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenskí extraligisti majú šancu na MS 2023. Zahrať si môžu za Lotyšsko

V drese Novozámčanov nazbieral Mamčics 11 bodov.
V drese Novozámčanov nazbieral Mamčics 11 bodov. Profimedia
V príprave lotyšskej hokejovej reprezentácie na svetový šampionát sa v pondelok objavilo 21 hokejistov. Je medzi nimi aj trio zástupcov slovenskej extraligy Roberts Mamčics (27), Patriks Ozols (22) a Filips Buncis (25).

Mamčics odohral uplynulú sezónu Tipos Extraligy vo farbách Nových Zámkov, v tomto slovenskom tíme bude pôsobiť aj v ďalšej sezóne. V prípravnej fáze lotyšskej hokejovej reprezentácie na MS je aj Patriks Ozols, ktorý počas tohto ročníka obliekal dres Dukly Trenčín.

Zo spomínanej trojice najvýraznejšie zaťažil kontá súperov Filips Buncis. Zástupca HK Nitra nazbieral 11 presných zásahov a pridal 13 gólových asistencií.

Tréner Harijs Vītoliňš mal k dispozícii troch brankárov, osem obrancov a desať útočníkov. Lotyši odohrajú prvé prípravné zápasy 6. a 7. apríla v Rige proti Poľsku, ale duely budú prebiehať za zatvorenými dverami. V dňoch 22. a 23. apríla si zmerajú sily s Veľkou Britániou, 28. a 29. apríla budú hostiť Švajčiarsko. Prípravný cyklus uzavrú 4. mája v Dánsku.

Slovenskí hokejisti sa na šampionáte v rámci skupiny B stretnú s domácim výberom 13. mája.

Hráči Lotyšska v prvej časti prípravy na MS:

Brankári: Ivars Punnenovs (Lausanne), Aksels Ozols (Riga), Mariuss Bajaruns-Galejs(Zemgale)

Obrancovia: Janis Jaks, Kristaps Zile, Ralfs Freibergs (všetci Litvínov), Kristofers Bindulis (České Budějovice), Patriks Ozols (Dukla Trenčín), Arvils Bergmanis(Alaska-Fairbanks), Roberts Mamčics (Nové Zámky), Ralfs Bergmanis (Vermont)

Útočníci: Kaspars Daugaviňš (Iserlohn), Oskars Batna (Jukurit), Filips Buncis (Nitra), Miks Indrašis(Schwenninger), Renars Krastenbergs (AIK Štokholm), Martiňš Dzierkals (České Budějovice), Ronalds Ķeniňš (Lausanne), Georgs Golovkovs(Södertalje), Haralds Egle (Langenthal), Rihards Melnalksnis (GCK Lions)