Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sukeľ sa zohráva so švédskym majstrom. Litvínov opäť povedie ako kapitán

Matúš Sukeľ opäť povedie Litvínov do sezóny ako kapitán.
Matúš Sukeľ opäť povedie Litvínov do sezóny ako kapitán.TASR / Radovan Stoklasa
Hokejový útočník Matúš Sukeľ (28) povedie Litvínov do ročníka s kapitánskym "céčkom" už tretíkrát po sebe. V minulej sezóne sa Severočechom podarilo postúpiť do semifinále, na čo sa teraz pokúsia nadviazať.

Slovenský reprezentant však v rozhovore s novinármi upozornil, že to nesmie tím zväzovať. Napriek viacerým odchodom je rád, že jadro kabíny zostalo pokope. "Došlo k niekoľkým zmenám, ale hráči, ktorí prišli, sú kvalitní. Verím, že dokážu nahradiť tých, ktorí odišli. Máme za sebou niekoľko náročných a kvalitných tréningov, takže verím, že budeme na štart dobre pripravení," povedal Sukeľ.

Na severe Česka po sezóne skončili napríklad Janis Jaks, Patrik Demel, Radim Šalda, Liam Kirk, Andrej Kudrna a Jindřich Abdul. Nahradili ich Adam Polášek, František Gajdoš, Jared McIsaac, Filip Sandberg alebo Matěj Pekař.

"Je dôležité, že jadro zostalo pokope," povedal 28-ročný útočník. V mužstve zotrval aj kľúčový forvard Ondřej Kaše. "Som za to rád, pretože je to jeden z najlepších hokejistov v Česku a určite v extralige. Teší ma, že ho máme," poznamenal Sukeľ.

Výsledky Litvínova pred štartom súťažného ročníka.
Výsledky Litvínova pred štartom súťažného ročníka.Flashscore

Aj vďaka Kašemu odohral Litvínov svoju najlepšiu sezónu od roku 2015, keď získal svoj prvý majstrovský titul. "Vieme, aký bol minulý ročník. Určite by som však na seba nevyvíjal žiadny tlak. Minulý rok sme začali výborne, vyhrali sme jedenásťkrát v rade, čo, samozrejme, nemôžeme očakávať, že sa zopakuje. Urobíme všetko preto, aby sme vyhrávali a podávali vyrovnané výkony. A bavili fanúšikov hrou i výsledkami,“ sľúbil rodák z Liptovského Mikuláša.

Litvínov vkladá veľké nádeje do švédskeho útočníka Sandberga, ktorý v minulej sezóne získal titul so Skellefteou. Tridsaťročný hráč hral v príprave vo formácii práve so slovenským reprezentantom. "Na to, že sme spolu hrali prvýkrát, to bolo dobré. Sadli sme si. Je vidieť, že je to skúsený hokejista, dobrý na puku, tvrdo pracuje a nič nevzdáva. Teším sa na spoluprácu s ním,“ povedal Sukeľ.

Ocenil aj skúsenosti Poláška, ktorý prišiel z majstrovského Třinca či kanadského obrancu McIsaaca, potenciálneho náhradníka Jaksa. Prvý menovaný by mal patriť ku kľúčovým hráčom "Nie je to tak, že ja som kapitán a budem o všetkom rozhodovať. V šatni je viac lídrov. Verím, že všetci budeme dobrými ťahúňmi a dotiahneme mužstvo ďaleko,“ zaželal si Sukeľ.

Nadchádzajúci program hokejistov Litvínova.
Nadchádzajúci program hokejistov Litvínova.Flashscore