Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sviatočný strelec Jánošík zariadil výhru, krásny gól Lantošiho. Ďalší zápis Jágra

Jánošík sa so spoluhráčmi teší z výhry v prvom kole.
Jánošík sa so spoluhráčmi teší z výhry v prvom kole.Profimedia / ČTK / Petrášek Radek
Hokejisti Mladej Boleslavi vyhrali v stredajšom zápase 1. kola najvyššej českej hokejovej súťaže proti Olomoucu 4:2. Z výhry sa tešili aj Litvínov či České Budějovice.

Olomouc bez zraneného Konráda síce v Mladej Boleslavi vyhrával 2:0, ale o vedenie prišiel. Slovenský útočník Pavol Skalický priebežne vyrovnával, pričom obranca Adam Jánošík strelil víťazný gól. Kapitán svojho tímu sa v minulej sezóne postaral iba o jeden presný zásah, takže tento počet vyrovnal už na úvod.

K úspechu Litvínova prispel jednou asistenciou jeho kapitán Matúš Sukeľ. Brankár Matej Tomek inkasoval dva razy z celkovo 28 striel. Na súpiske Českých Budějovíc chýbal zranený Kašlík. O rozhodujúci gól Plzne sa v predĺžení postaral ukrajinský obranca Merežko, prihrával mu naň Adrián Holešinský.

Liberec vyhral v Brne, pričom o krásny gól sa po individuálnej akcii postaral Róbert Lantoši. Aj druhý zásah tohto mužstva strelil slovenský útočník a to Martin Faško-Rudáš. Obranca Čerešňák jednou asistenciou prispel k hladkej výhre Pardubíc proti Kladna. Na jediný úspešný moment hostí prihrával Jaromír Jágr.

Ten naskočil do svojej 37. profesionálnej sezóny v kariére. Hrajúci majiteľ Kladna mal pri tom komplikácie pri ceste na úvodný duel sezóny. Cestou do Pardubíc dostal defekt na svojom súkromnom vozidle, pričom všetko dokumentoval na sociálnej sieti.

Výsledky 1. kola:

České Budějovice - Karlovy Vary 3:0

Litvínov - Mountfield HK 3:1

Mladá Boleslav - Olomouc 4:2

Vítkovice - Plzeň 2:3 pp

Kometa Brno - Liberec 1:2

Pardubice - Kladno 5:1