Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Titul? Preto som do Třinca prišiel, hovorí zlatý Hudáček

Libor Hudáček práve strelil víťazný gól v šiestom zápase.
Libor Hudáček práve strelil víťazný gól v šiestom zápase.Profimedia
Slovenský útočník Libor Hudáček (32) pred štyrmi rokmi zažil sklamanie z finálovej prehry s Třincom 2:4. V piatok ale strelil rozhodujúci gól v čase 56:43 a postaral sa o to, aby finálová séria proti Hradcu Králové dopadla víťazne pre Slezanov a on sa tentoraz mohol tešiť z majstrovských osláv. Novinárom povedal, že zisk titulu bol cieľom, s ktorým do tímu pred sezónou prišiel.

Tridsaťdvaročný slovenský reprezentant si svoj cieľ splnil hneď v prvej sezóne pod Javorovým vrchom. "Práve preto som do Třinca prišiel. Som veľmi šťastný," uviedol Hudáček.

Pre Slezanov je štvrtý titul v rade o to sladší, akým spôsobom ho získali. Silný tím mal počas základnej časti vzostupy a pády, nakoniec musel ísť do predkola play-off, odkiaľ sa Třincu podarilo vyjsť na vrchol ako vôbec prvému klubu v českej extralige.

Prehľad zápasu Třinec - Mountfield HK 4:1

"Asi sme dobrí!" vyhlásil Hudáček. "Bola to veľmi náročná cesta. Porazili sme Litvínov, potom favorizovanú Spartu, najlepší tím Pardubice a nakoniec Hradec. Stále sme si verili. Vedeli sme, že všetky tieto tímy sme v sezóne porazili. Dali sme si to do hlavy, odložili egá bokom a porazili sme ich," dodal Hudáček.

Po základnej časti si "oceliari" až tak neverili, hlavnými favoritmi boli Pardubice a Sparta.

"Niekedy je to výhoda. Máte v hlave, že vám nikto neverí a podceňuje vás. A potom idete krok za krokom, zápas za zápasom. A nám sa to podarilo dotiahnuť do konca. A čo bolo najdôležitejšie? Hrať tímovo a to, aby nás podržali brankári," povedal Hudáček.

Boli sme presvedčení, že dáme gól

Víťazným gólom sa nezmazateľne zapísal do kroniky Třinca a histórie súťaže. Chvíľu bol sám pri bránkovisku, kde ho prihrávkou od zadného mantinelu našiel Daniel Voženílek. Hudáček pohotovo vypálil na Matěja Machovského a hoci zakončoval z veľkého uhla, uspel.

"Snažil som sa čítať hru po nahodení puku. Vedeli sme, čo máme robiť. Snažil som sa byť čo najbližšie k bránke a potom čo najrýchlejšie zakončiť," opísal Hudáček. "Po vyrovnávajúcom góle Hradca sme prevzali iniciatívu, nič iné nám neostávalo. Museli sme to vziať do vlastných rúk a hrať aktívne. Boli sme presvedčení, že gól strelíme. A podarilo sa."

Hoci Třinec predchádzajúce dva zápasy prehral a náskok v sérii sa znížil z 3:0 na 3:2, neotriaslo to s ním. V ich piatkovom výkone nebola cítiť žiadna nervozita. "Myslím si, že nás to každým dňom viac a viac motivovalo, aby sme zo seba dostali maximum. A vedeli sme, že ak to dokážeme, nikto nás nemôže poraziť," uzavrel slovenský reprezentant.