Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Třinec sa stal najlepším európskym klubom roka, predbehol aj slovenský tím

Libor Hudáček s trofejou pre majstrov extraligy.
Libor Hudáček s trofejou pre majstrov extraligy.Profimedia
Český extraligový majster Třinec bol vyhlásený za najlepší európsky hokejový klub roka. Oceliari získali ocenenie na utorkovom slávnostnom ceremoniáli v Prahe. To každoročne udeľuje E.H.C. Alliance, ktorá združuje 107 európskych hokejových klubov.

V tomto roku získal Třinec piaty extraligový titul za sebou. Na ceste k nemu vyhral tri sedemzápasové série v play-off a ako prvý tím v histórii otočil v semifinále proti Sparte stav 0:3. Oceliari v ankete zvíťazili nad tromi majstrovskými klubmi - slovenskou Nitrou, švédskou Skellefteou, fínskym Tampere a nemeckým vicemajstrom Bremerhavenom.

Súčasťou českého majstra boli aj siedmi Slováci: obranca Martin Marinčin a útočníci Marko Daňo, Libor Hudáček, Vladimír Dravecký, Miloš Roman, Patrik Hrehorčák a Viliam Čacho.

Za najlepšieho európskeho mladého hráča bol zvolený Švéd Jonathan Lekkerimäki z Örebra, jeho krajan Robert Ohlsson zo Skelleftea ovládol anketu trénerov. Cenu za prínos hokeju získal fínsky útočník Valtteri Filppula, ktorý hrá za víťaza Ligy majstrov Servette Ženeva.