Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Valášek: Rozhodla šírka kádra. Chceli sme vyhrať aspoň jedno kolo play-off

Nové Zámky nehodnotia sezónu ako úspešnú, chceli viac.
Nové Zámky nehodnotia sezónu ako úspešnú, chceli viac.Štefan Mácsadi
Nové Zámky mali skvelý začiatok sezóny, dokonca boli aj na prvom mieste Tipos Extraligy. Všetko klapalo, keď boli hráči zdraví. Neskôr prišla maródka a séria prehier. Nakoniec "býci" udržali prvú šestku, no vo štvrťfinále nestačili na Zvolen. Ročník 2022/23 z pohľadu tímu z južného Slovenska v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy hodnotí riaditeľ klubu Imre Valášek (41).

Splnili Nové Zámky cieľ, ktoré ste si pred sezónou stanovili?

"Povedali sme si, že chceme skončiť v prvej šestke a nehrať predkolo. Tento pomyselný prvý krok sme splnili, ale zároveň sme chceli prejsť aspoň cez jedno kolo play-off a dostať sa do semifinále. Preto nie sme spokojní. Chceli sme viac."

Aká bola séria proti Zvolenu?

"V prvom zápase sme nehrali ideálne. Mrzí ma hlavne druhé stretnutie, v ktorom sme po kontroverznom vylúčení dostali v predĺžení rozhodujúci gól. Stále si myslím, že sme boli poškodení. Evokuje vo mne malý hnev, že sa nerozhodlo úplne na ľade. Dostali sme góly zo situácií, ktoré boli sporné. Zachránilo by nás, keby sme vyhrali dvakrát doma, ale bolo to 1:3. Zranil sa nám Austin Farley. Nepodarilo sa nám zvrátiť sériu. Gratulujem Zvolenu k postupu no myslím si, že sme mohli sériu aspoň natiahnuť."

Ako ovplyvnili ročník zranenia?

"Keď sme boli všetci zdraví, hrali sme dobre. Tým, že sme mali pomerne úzky káder, vedeli sme, že nás zasiahne, ak niekto vypadne, čo sa ukázalo v januári. Trápili sme sa s chorobami. Miestami sme mali obrovský problém dať dokopy tri päťky. Zostavu sme museli všelijako dopĺňať a nebolo to ono. Šírka kádra rozhodla. Do decembra všetko klapalo, boli sme vysoko v tabuľke, ale na zranenia sa nedá vyhovárať. Každé mužstvo sa s týmito problémami stretlo. Pre úzky káder sa nám nepodarilo udržať lepšiu pozíciu, no ubránili sme prvú šestku. Aj keď s odstupom času by bolo pre nás výhodnejšie skončiť na štvrtom alebo piatom mieste, pretože Zvolen si nás vybral. My sme to vedeli už pár kôl pred koncom. Mrzí ma, že nás vyradil, pretože sa hovorí, že keď si vyberáš súpera, tak to nemusí dopadnúť dobre."

Spomínali ste, že rozhodla šírka kádra. Budete sa teda snažiť poskladať širší káder?

"Sme limitovaní financiami. Pred sezónou sme sa aj rozprávali o tom, či pôjdeme do úzkej kvality a budeme sa spoliehať, že zdravotný stav bude v poriadku, alebo financie rozložíme na viacero hráčov. V tom prípade je otázne, či by sme sa dokázali priblížiť najkvalitnejším mužstvám a uhrali dobré výsledky. Rozpočet sa nedá nafúknuť. Vedeli sme, že káder nie je široký, ale rozhodli sme sa investovať do kvality. Ak by sme boli zdraví, teraz by Nové Zámky stále hrali."

Legionári boli lídrami tímu. Splnili to, čo ste od nich očakávali?

"Určite áno. Útočníci zbierali body. Ukázalo sa to, keď sme mali krízu a vypadol nám Mike Lee, prvý obranca na presilovky. Okamžite to bolo cítiť. Presilové hry nám odišli, v tom čase sme prišli o niekoľko bodov do tabuľky. Počnúc od brankára Kantora, po obrancu Mamčicsa, každý legionár splnil to, na čo prišiel a sme veľmi radi, že všetci boli prínosom."

Je záujem o hráčov ako Farley, Johnson, Jackson či Lee?

"Každý z nich má záujem zostať, ale je to aj o peniazoch. Som rád, že všetci sa vyjadrili, že by najradšej zostali v Nových Zámkoch, no uvidíme ako sa to vyvinie. Závisí to aj od ponuky, ktorú dáme my a akú dostanú z iných klubov, či budeme schopní sa im vyrovnať, alebo príde vyššia lukratívna možnosť."

Brankár Kantor zažil výbornú sezónu a predĺžil zmluvu.

"Má obrovský podiel na tejto sezóne. Odchytal prakticky všetko. Podával výborné, isté a konzistentné výkony na vysokej úrovni. Podľa mňa je to najlepší brankár v lige. Ovečka síce nedostal, až na štyri minúty, žiadny priestor, ale ide o kvalitného gólmana. Pevne verím, že v novom ročníku dostane viac šancí a bude mať príležitosť ukázať svoje kvality aj v najvyššej súťaži, pretože v 1. lige chytal dobre.

Pôjdete v novej sezóne rovnakou cestou, alebo nastanú zmeny?

"K nejakým zmenám, samozrejme, dôjde. Nachádzame sa v štádiu, keď rozmýšľame a diskutujeme o všetkých aspektoch, čoho budeme schopní. Aj finančných. Snaha je pokúsiť sa dať príležitosť ďalším Ligasom, ktorý dostal šancu a ukázal sa tak dobre, že sa prebojoval až do národného tímu Slovenska. Pritom ešte prednedávnom hrával 1. ligu. Verím, že sa nám podarí nájsť takýchto chalanov."

Ostane v klube tréner Gergely Majoross?

"Momentálne o tom rokujeme. Verím, že sa dohodneme."