Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Z derby Slovana proti Košiciam pod holým nebom vzišlo, podujatie sa v Prahe zrušilo

Fanúšikovia zaujímavé zápasy na pražskej Letnej pod holým nebom tento rok neuvidia.
Fanúšikovia zaujímavé zápasy na pražskej Letnej pod holým nebom tento rok neuvidia.Profimedia / ČTK / Kubeš Slavomír
Hokejové zápasy pod holým nebom sa v decembri na pražskej Letnej neuskutočnia. Organizátori akcie Winter Hockey Games 2024 to v pondelok oznámili v tlačovej správe a dodali, že hľadajú nový termín.

Dôvodom zrušenia série zápasov je nízky záujem fanúšikov a slabý predpredaj vstupeniek. "Rok 2024 bol doslova nabitý veľkými športovými udalosťami, čo v kombinácii s ekonomickým vyčerpaním spoločnosti a neskorým začiatkom marketingovej kampane ovplyvnilo predaj vstupeniek," uviedla Andrea Barsóny z usporiadateľskej spoločnosti Eniva.

Podujatie naplánované na 5. až 8. decembra bolo podľa nej pripravené. "Stáli sme však pred dôležitým rozhodnutím, či podstúpiť riziko finančnej straty, alebo výrazne znížiť náklady pri organizácii, čo sme nechceli urobiť, pretože chceme fanúšikom priniesť zážitok na najvyššej úrovni," doplnil Barsóny.

Súčasťou Winter Hockey Games mali byť zápasy medzi českými extraligistami PlzňouČeskými Budějovicami a SpartouKometou Brno, ako aj prvoligový stret Slavie proti Vsetínu. Odohrať sa mal tiež duel najvyššej nemeckej súťaže medzi Wolfsburgom a Mníchovom, súboj slovenskej extraligy Slovan Bratislava - Košice či exhibícia legiend Česka - Výber sveta.

"Keďže vieme, že takéto akcie sú pre hokejových fanúšikov atraktívne, boli sme projektu naklonení a snažili sa v spolupráci s klubmi čo najviac podporiť ich organizáciu. Toto oznámenie usporiadateľskej agentúry nás, kvôli priaznivcom, veľmi mrzí," povedal riaditeľ extraligy Martin Loukota.

Vedenie súťaže už oznámilo, že duel medzi Spartou a Brnom sa uskutoční v riadnom termíne 26. kola v nedeľu 8. decembra v 02 Aréne. Termín zápasu 25. kola Plzne a Českých Budějovíc ešte nie je určený.

Zrušenie podujatia zaskočilo bývalého hviezdneho útočníka Patrika Eliáša, ktorý bol spolu s Jakubom Voráčkom ambasádorom a mal na starosti zloženie tímov pre exhibíciu. "Je veľmi ťažké celú záležitosť komentovať a veľmi ma to mrzí, pretože ako ambasádor projektu som sa na všetky strety pod holým nebom tešil. Najmä na legendy, kde sme sa s Kubom mohli stretnúť s viacerými našimi bývalými skvelými spoluhráčmi z NHL," komentoval Eliáš.

Podľa organizátorov zostávajú zakúpené vstupenky v platnosti aj na nový termín. Po jeho oznámení ich bude možné použiť na už zakúpený zápas, vymeniť ich vrátiť.