Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Druhá prehra Slovákov na Hlinka Gretzky Cupe, osemnástka nestačila na Kanadu

Zverenci Martina Dendisa favorita tentokrát o body neobrali.
Zverenci Martina Dendisa favorita tentokrát o body neobrali. TASR
Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov neuspela v druhom zápase na Hlinka Gretzky Cupe 2024. V dueli A-skupiny podľahla v Edmontone domácej Kanade 1:5. Slováci stratili šancu na postup do semifinále podujatia, v poslednom stretnutí základnej skupiny nastúpia proti Švajčiarom (8. augusta o 1:30). V prvom meraní síl na turnaji nestačili zverenci trénera Martina Dendisa (32) na Švédsko 3:4 po predĺžení.

Kanada – Slovensko 5:1

Javorové listy viedli už v čase 08:00 o dva góly, keď sa dvakrát presadil Cameron Schmidt. Aktivita favorita sa prejavila aj v štatistike streľby na bránku v pomere 19:7. Mladí Slováci po zmene strán držali so súperom krok, hoci korigovali až za stavu 0:3, keď skóroval Michal Svrček po úspešnej kontre.

Kanaďanom sa nedarilo spečatiť triumf až do záverečnej desaťminútovky. V priebehu ôsmich sekúnd však prišli dva údery - prvý z hokejky Émila Guitého a následne Lucu Romana, ktorý sa takisto dvakrát zapísal do streleckej listiny. Dve asistencie išli na konto megatalentu Gavina McKennu.

Už po záverečnej siréne sa do seba pustili aktéri na oboch stranách. Rozhodcovia mali čo robiť, aby vášne mladíkov dokázali skrotiť.