Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mladí Slováci si poradili s Nemeckom, na Hlinka Gretzky Cupe obsadili 5. miesto

Zverenci Dendisa uzavreli turnaj víťazstvom.
Zverenci Dendisa uzavreli turnaj víťazstvom.TASR
Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov obsadili 5. miesto na turnaji Hlinka Gretzky Cup v Kanade. V záverečnom zápase o umiestnenie zdolali Nemecko 5:2. Informoval o tom portál Hockey Slovakia.

Nemecko – Slovensko 2:5 

Úvod zápasu vyšiel lepšie nemeckým hokejistom, ktorí mali streleckú prevahu a súpera nepúšťali do zakončenia. Slováci prvýkrát ohrozili nemeckého brankára až v 10. minúte zásluhou Jána Chovana, ale postupne vyrovnali hru a v druhej tretine boli aktívnejší. 

V 25. minúte mohol otvoriť skóre stretnutia Michal Svrček. Člen prvej útočnej formácie Slovenska sa ocitol v dvoch dobrých streleckých pozíciách, v oboch prípadoch ho vychytal Lukas Stuhrmann. Na druhej strane klziska, v 28. minúte, namieril David Lewandowski do žŕdky. Prvý gól napokon padol až 29 sekúnd pred druhou sirénou. Obranca Adam Goljer najskôr trafil nemeckého brankára do masky, ale vzápätí z dorážky poslal puk do siete.

Slovenskí reprezentanti si v tretej tretine vypracovali štvorgólové vedenie. V 45. minúte bol na konci biliardovej presilovkovej kombinácie Andreas Straka, ktorý zblízka nemal problém trafiť odkrytú bránku. O päť minút neskôr naňho nadviazal presnou strelou ihneď po buly Svrček a v 54. minúte úspešne podporil ofenzívu obranca Michal Čapoš, ktorý namieril nechytateľne do horného rohu bránky. 

Nemci zareagovali na nepriaznivý vývoj oddychovým časom, po ktorom dokázali znížiť na rozdiel dvoch presných zásahov. Chyby v slovenskej defenzíve potrestali Max Ziergiebel s Rihardsom Grivom. Tri minúty pred koncom riadneho hracieho času siahol k timeoutu aj tréner Dendis. Jeho tím v úplnom závere duelu už neinkasoval a poistil si víťazstvo gólom Tobiasa Tomíka do prázdnej bránky. 

Reprezentácia dosiahla najlepší výsledok na tomto podujatí od strieborného ťaženia tímu okolo Juraja Slafkovského, Šimona Nemca alebo Dalibora Dvorského pred troma rokmi v Piešťanoch.