Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pätnásť gólov v sieti súpera. Mladí Slováci opäť nedali šancu Ukrajine

Aktualizované
Kouč Slovenska Martin Dendis.
Kouč Slovenska Martin Dendis.TASR
Slovenskí hokejisti do 18 rokov si pred augustovým Hlinka Gretzky Cupom v kanadskom Edmontone opäť urobili chuť. V druhom prípravnom zápase zdolali rovesníkov z Ukrajiny vysoko 15:1.

Slovensko U18 - Ukrajina U18 15:1

Pre slovenských reprezentantov išlo o druhý zápas prípravy pred turnajom, vo štvrtok zdolali rovnakého súpera pomerom 13:1. V piatkovom zápase sa štyrmi gólmi vyznamenal 16-ročný Adam Nemec.

Slováci predviedli vynikajúci vstup do zápasu. Po necelých deviatich minútach vyhnali z bránky Sviatnenka, ktorý inkasoval štyrikrát po dvoch góloch Nemca a zásahoch Timothyho Kazdu s Alexom Mišiakom. Jeho náhradník Šapoval taktiež rýchlo lovil puk zo siete. Po necelých dvoch minútach na ľadovej ploche ho prekonal v presilovke Ján Chovan.

Slovenskí reprezentanti pokračovali v streleckom predstavení aj počas druhej tretiny. Skórovali šesťkrát a za stavu 9:0 Ukrajinci opäť vymenili brankárov. V prostrednom dejstve Chovan dvoma gólmi skompletizoval hetrik a okrem neho sa presadili Michal Svrček, Tomáš Chrenko, Samuel Murin a Andreas Straka. V úvode tretej tretiny síce Ukrajinci znížili zásluhou Denysa Kučuka, ale do konca duelu inkasovali ešte štyrikrát. Dvakrát skóroval spomínaný Nemec a po jednom góle si pripísali Alex Mišiak s Andreasom Strakom.

Program Slovenska na turnaji.
Program Slovenska na turnaji.Flashscore

Hlinka Gretzky Cup 2024 sa začne v pondelok 5. augusta. V základnej A-skupine odohrajú slovenskí hokejisti tri duely v priebehu troch dní. V prvom súboji vyzvú Švédov, následne si zmerajú sily s Kanaďanmi a Švajčiarmi. Do začiatku podujatia čakajú Slovákov ešte dva prípravné súboje s Kanaďanmi a Američanmi. Informácie pochádzajú z webu hockeyslovakia.sk.