Úvodný blok prípravy na Hlinka Gretzky Cup klope na dvere, predstaví sa 44 hráčov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Úvodný blok prípravy na Hlinka Gretzky Cup klope na dvere, predstaví sa 44 hráčov

Na Dendisa a jeho zverencov čaká turnaj v Kanade.
Na Dendisa a jeho zverencov čaká turnaj v Kanade.TASR
Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov odštartuje už o necelé dva týždne prípravu na turnaj Hlinka Gretzky Cup. V nominácii hlavného trénera Martina Dendisa (32) na úvodný blok v Piešťanoch, ktorý potrvá od 15. do 19. júla, figuruje 44 hokejistov pôsobiacich v domácich aj zahraničných súťažiach. Turnaj je na programe od 5. do 10. augusta v kanadskom Edmontone.

V menoslove hokejistov sa nenachádzajú účastníci MS U18 vo Fínsku. "Hokejisti, ktorí sa predstavili na majstrovstvách sveta mali dlhú sezónu a museli tomu prispôsobiť aj letnú prípravu. Preto sa k nám pripoja až v ďalšom bloku prípravy. Nominovaných chlapcov sme dlhodobo sledovali. Videli sme ich už počas minulej sezóny. Proti viacerým z nich sme nastupovali v rámci zápasov projektu osemnástky v extralige juniorov a niektorí boli dokonca súčasťou projektu. Zároveň sme boli v komunikácii s klubovými trénermi, ktorí nám dali odporúčania na ďalších hráčov," uviedol Dendis pre web hockeyslovakia.sk.

Jedinou výnimkou je brankár Patrik Brezáni, ktorý však nezasiahol do zápasov na svetovom šampionáte. Slováci odohrajú pred štartom Hlinka Gretzky Cupu štyri prípravné zápasy. Vo štvrtok 25. júla (17:00) a v piatok 26. júla (12:15) nastúpia proti rovesníkom z Ukrajiny. Po nich tréneri vytvoria záverečnú nomináciu na turnaj a 30. júla čaká slovenský tím letecký presun do zámoria. V Kanade nastúpia na ďalšie dve stretnutia proti domácim hráčom (1. augusta) a výberu USA (3. augusta).

Hlinka Gretzky Cup 2024 sa začne v pondelok 5. augusta. V základnej A-skupine odohrajú slovenskí hokejisti tri zápasy v priebehu troch dní. V prvom súboji vyzvú Švédov, následne si zmerajú sily s Kanaďanmi a do tretice nastúpia proti Švajčiarom. Na základe výsledkov v základnej skupine bude jasný ďalší program tímu. V prípade umiestnenia na prvých dvoch pozíciách postúpia Slováci do semifinále. Ak obsadia tretiu priečku, zahrajú si o konečné piate miesto a ak skončia štvrtí, predstavia sa v stretnutí o siedmu priečku.

Na turnaji sa nepredstavia hráči z MS.
Na turnaji sa nepredstavia hráči z MS.TASR

Nominácia SR 18 na VT v Piešťanoch:

Hráči podľa klubov: Michal Čunderlík, Lucas Novák, Michal Plančár, Lukáš Tomka (všetci BARANI Banská Bystrica), Roberto Leonardo Henriquez, Patrik Rusznyák, Oliver Lacko, Tomáš Tomaškovič (všetci HC SLOVAN Bratislava), Roderik Černák, Matej Stankoven (obaja HC SLOVAN Bratislava-mládež), Michal Jozef Tkáč (HC Košice), Michal Prádel (MHK Dolný Kubín), Kristián Kriška (MHK 32 Liptovský Mikuláš), Matúš Lisý, Matej Bajza, Ivan Berčík (MMHK Nitra), Samuel Murin, Maxim Pavličko, Kristián Renner (HK ŠKP Poprad), David Šmida (MHKM Skalica), Filip Dominik Fajnor (HK DUKLA Trenčín), Adam Goljer, Samuel Hrenák, Martin Kalis, Timothy Kazda (HK Dukla Trenčín

Dávid Baláž (HK Trnava), Mário Kohút (HKM Gladiators Trnava), Patrik Brezáni, Lukáš Hukel, Alex Mišiak (všetci HKM Zvolen), Juraj Rausa (HKM Zvolen-mládež), Jakub Dubravík, Jakub Marčan, Adrian Raška, Tomáš Vajko (všetci VLCI Žilina-mládež), Pavol Morávek (Nordic Hockey Academy/Rak.), Adam Straka (Bishop´s College School Varsity/Kan.), Jakub Habla (HC Energie Karlovy Vary/ČR), Tomáš Rácz (Kiekko-Espoo/Fín.), Michal Čapoš (AIK/Švéd.), Frederik Balko (HV 71/Švéd.), Marcus Kršák (Malmö Redhawks/Švéd.), Samuel Mišák (Oakmoor Academy Patriots/USA), Adam Saloň (South Kent School/USA)