Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hokejisti z KHL sa vracajú do slovenskej reprezentácie, potvrdil to obranca Grman

Grman prezradil, že dostal pozvánku do národného tímu.
Grman prezradil, že dostal pozvánku do národného tímu.TASR
Aj keď návrat hráčov z KHL do slovenskej hokejovej reprezentácie ešte nie je oficiálne potvrdený, tak minimálne jeden z nich by sa mal pripojiť k tímu v blížiacej sa olympijskej kvalifikácii.

Pred niekoľkými dňami vyšla správa, že viac ako polovica slovenských klubov schválila návrat hráčov z KHL do národného tímu Slovenska. Skúsený obranca Mário Grman v rozhovore na Telegrame prezradil, že naozaj bol povolaný.

"Neviem, či to už môžem povedať, ale áno, pozvali ma na olympijskú kvalifikáciu a som z toho naozaj nadšený," nechal sa počuť. "Po MS som povedal, že idem do KHL, ale ak dostanem pozvánku, tak sa rád pripojím k mužstvu," nadviazal.

V KHL aktuálne pôsobí deväť slovenských hokejistov a zdá sa, že Grman nebude jediný z nich, ktorý sa na prelome augusta a septembra predstaví v Bratislave. Podľa informácií z Ruska by mal prísť aj Martin Gernát. SZĽH mal celú nomináciu predstaviť v piatok na tlačovej konferencii, tá ale bola posunutá na pondelok.

Slovenskí hokejisti pôsobiaci v KHL neboli od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu nominovaní do národného tímu, aj keď oficiálne nikdy nemali zákaz. Napriek tomu sa tréner Ramsay a SZĽH rozhodli z rôznych dôvodov nikoho z nich nezobrať do mužstva.