MS v hokeji: Postupová kalkulačka tento rok nie je komplikovaná

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kalkulačky tento rok neboli potrebné, postupová matematika bola jednoduchá

Aktualizované
Komplikované matematické výpočty tento rok nie sú nutné, no postup ešte istý nie je.
Komplikované matematické výpočty tento rok nie sú nutné, no postup ešte istý nie je.TASR
Slovenská hokejová reprezentácia si na MS v Česku mohla nedeľným zápasom proti Lotyšsku zaistiť postup zo základnej skupiny do štvrťfinále. To sa síce nepodarilo a mnohí fanúšikovia už vyťahovali kalkulačky, ale tento rok to nebolo potrebné. Postupová matematika bola naozaj jednoduchá. Článok bol aktualizovaný priebežne, naposledy po zápase Lotyšska s USA.

Slovensko sa pred utorkom nachádzalo na štvrtej priečke skupiny B s 12 bodmi, čo bolo o tri viac, ako malo piate Lotyšsko. V prípade rovnosti rozhoduje vzájomný súboj. Ten síce má lepší pobaltská krajina, avšak tá potrebovala v poslednom stretnutí vyhrať proti silnému americkému výberu, ktorý takisto potreboval bodovať v boji o umiestnenie v skupine.

Tabuľka skupiny B pred posledným duelom.
Tabuľka skupiny B pred posledným duelom.Flashscore

Lotyši v utorok prehrali s USA v riadnom hracom čase 3:6, čo znamená, že bez ohľadu na výsledok večerného duelu (20:20) Slovákov proti topfavoritovi zo Švédska hráči spod Tatier postupujú medzi najlepšiu osmičku.

Tento scenár sa týka postupu a prieniku do štvrťfinále zo štvrtého miesta, ktoré zaručuje meranie s Kanadou. Tá ovládla skupinu A, Švajčiarsko skončí v prípade triumfu nad Fínskom druhé a domáce Česko tretie. Ak triumfujú Fíni nad Helvétmi, poradie sa vymení.

Kompletné poradie je známe v ostravskej skupine B, kde malo prvenstvo jasné už pred utorkom Švédsko. Druhé finišovali Spojené štáty americké, tretie zase Nemecko. Slováci by ho nepredbehli ani v prípade triumfu za tri body proti Škandinávcom, keďže s Nemcami prehrali vzájomný súboj.

Preview zápasu Švédsko - Slovensko.
Flashscore

Séria, aká tu nebola 12 rokov

Slovensko po úvodnej prehre s Nemeckom vyhralo štyrikrát po sebe a v piatich prípadoch v rade bodovalo. Postupne zdolalo Kazachstan, USA, Poľsko a Francúzsko, bod uhralo s Lotyšskom. Naposledy ťahalo Slovensko na MS šnúru aspoň štyroch úspešných duelov po sebe v roku 2012, keď dokráčalo do finále, kde získalo striebro.

Vtedy tím trénera Vladimíra Vůjteka po prehrách s Kanadou a Fínskom vyhral následne sedemkrát v rade. V skupine zdolal USA, Kazachstan, Bielorusko, Švajčiarsko a Francúzsko. Vo štvrťfinále vyradil Kanadu a počas semifinále poslal do boja o tretie miesto Česko. Až vo finále boli nad sily slovenských hráčov reprezentanti Ruska.