Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji znovu na Slovensku? Okrem nás sú v hre ešte dvaja kandidáti, vraví Šatan

Radosť Slovákov z postupu na ZOH.
Radosť Slovákov z postupu na ZOH.TASR / Martin Baumann
Generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan (49) po skončení úspešného kvalifikačného turnaja na ZOH 2026 prezradil, že Slovensko sa bude uchádzať o organizáciu MS v hokeji.

Počas podujatia bol v Bratislave prítomný aj Petr Bříza. Bývalý český brankár je viceprezidentom IIHF a od Šatana dostal avízo o záujme Slovenska usporiadať svetový šampionát v roku 2029.

"IIHF vie, že vieme zorganizovať majstrovstvá sveta, videli to dvakrát v minulosti. Oba šampionáty boli úspešné z hľadiska organizácie aj financií. V nedeľu bol termín na podanie prihlášok, resp. úvodná informácia o tom, že sa budeme uchádzať o MS v roku 2029. Sú tam ešte ďalší dvaja kandidáti, podľa mojich informácií Maďarsko a Veľká Británia," informoval prezident SZĽH.

Šatan vyjadril záujem o organizovanie MS 2029.
Šatan vyjadril záujem o organizovanie MS 2029.TASR / Radovan Stoklasa

Zatiaľ nie je jasné, aké dejiská sú v hre, ponúka sa aj možnosť spoluorganizovať šampionát s Brnom. V českom meste by mala čoskoro vyrásť nová aréna. "Nemáme iné štadióny ako Bratislava a Košice. Opcia s Brnom? Zatiaľ tam štadión nestojí, takže sa o tom nebavíme. Štadión v Košiciach sa momentálne rekonštruuje, bude trošku vylepšený, i keď kapacita asi bude rovnaká," uzavrel Šatan.