Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nepríjemnosť hneď na úvod. Ramsayho hnevalo hľadanie výhovoriek

Slovenská striedačka počas zápasu s Nemeckom.
Slovenská striedačka počas zápasu s Nemeckom.TASR
Výsledok "coach's challenge" sklamal slovenský tím, no podľa trénera hokejovej reprezentácie Craiga Ramsayho (73) boli príčiny prehry s Nemeckom (4:6) iné. Tzv. trénerská výzva, po ktorej Slováci siahli po inkasovanom góle na 0:1 v oslabení, vyústila do ďalšieho menšieho trestu, z ktorého rezultoval druhý gól. Hoci na oba dokázali odpovedať, proti neobľúbenému súperovi, s ktorým prehrali už osem z desiatich zápasov na MS, zaostali.

Slovensko - Nemecko 4:6

Po bezgólovej prvej tretine sa desaťgólový duel naštartoval v polovici druhej časti. Dominik Kahun zblízka dorazil puk do bránky, no podľa slovenskej striedačky sa tak stalo aj vďaka kontaktu súperovho hráča s brankárom Stanislavom Škorvánkom. Nasledovala trénerská výzva, ktorá nepotvrdila porušenie pravidiel a nasledoval ďalší menší trest, ktorý v súčte s pokračujúcim trestom Petrom Čerešňáka znamenal ďalšie oslabenie o dvoch hráčov.

Boli sme veľmi premotivovaní, hlási Hudáček. Uznaný gól Nemecka nechápe

"My sme to videli úplne jasne. Videli sme kontakt v bránkovisku a situáciu, v ktorej Stano nemohol spraviť zákrok, aby zabránil gólu. Pre nás to bolo úplne jasné. Z toho, čo sme videli, to bolo z nášho pohľadu jasné bránenie v bránkovisku. Boli by sme bojácni, ak by sme do toho nešli. Chalani to videli rovnako," uviedol Peter Frühauf.

Za stavu 0:2 sa Slováci herne naštartovali a gólmi Mareka Hrivíka a Martina Fehérváryho krátko po sebe vyrovnali na 2:2. "Boli úseky, keď sme boli lepší a mali sme šance. Aj štatistika striel hovorí o tom, že sme mali istú prevahu. Žiaľ, keď sme spravili chybičku, tak nás súper potrestal," nadviazal asistent Craiga Ramsayho po zápase, v ktorom Slováci prestrieľali súpera 39:22.

ZOSTRIH ZÁPASU

Zostrih zápasu s Nemeckom.
Flashscore

Prehra s Nemeckom, ktoré je predpokladaný priamy konkurent v boji o postup do štvrťfinále, je dvojnásobne nepríjemná. "Je to nepríjemnosť hneď na úvod. Treba však povedať, že sme čelili kvalitnému súperovi, ktorý hral agresívne a fyzicky. Teraz je na nás, ako sa dáme dokopy."

Dojatý Pospíšil. Vlani premýšľal o konci kariéry, teraz debutoval na MS

"V nedeľu nás čaká Kazachstan, ktorý bude tiež nepríjemný. Zápas s Nemeckom nám ukázal, že na tomto fóre si nemôžeme vziať "voľno," ale vždy sa musíme sústrediť a uvedomovať si, že kvalita súpera je vysoká a dokáže nás potrestať," konštatoval Frühauf, ktorý nepotvrdil, ale ani nevyvrátil možné zmeny v zostave v nedeľňajšom zápase s Kazachstanom (od 12:20).

Podľa hlavného trénera Craiga Ramsayho bolo niekoľko príčin prehry. "Otvárali sme priestory v našej tretine a boli často pozadu. Začali sme hľadať výhovorky a s tým ja nie som spokojný. K tomu hráčov nevediem. Pre mňa je dôležité, aby si každý hráč povedal, že vie hrať lepšie a byť prospešnejší pre spoluhráčov a pre tím."

Štatistika prvej prehry s Nemeckom.
Štatistika prvej prehry s Nemeckom.Flashscore

"Je to aj o budovaní tímu. Viacerí hráči prišli neskôr a niekedy je to náročnejšie. Ukázalo sa to v tomto zápase. Je to o tom, aby sme znovu hrali náš štýl hry a spoločne útočili a zároveň spoločne všetci piati bránili," uzavrel šéf slovenskej striedačky po prvej prehre na 87. majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave.