Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sme dobrí hráči, hovorí Nemec po dueli s USA. Dvojgólový Kelemen ocenil divácku podporu

Aktualizované
Kelemen strelil dva presné zásahy.
Kelemen strelil dva presné zásahy.Profimedia
Slovenskí hokejisti zvíťazili vo svojom treťom vystúpení na MS v Česku nad výberom USA po predĺžení. Hoci v priebehu stretnutia viedli už 4:1, súper v tretej tretine dianie zdramatizoval a vyrovnal.

USA - Slovensko 4:5 pp

Slováci si pripísali druhý triumf na šampionáte a v tabuľke majú päť bodov. Do vedenia sa dostali v úvode zásluhou Miloša Kelemena, následne v prvej tretine zvýšil z dorážky Libor Hudáček. Ani kontaktný gól Boldyho Slovákmi nezatriasol, vzápätí získali presilovku a aj keď ju nevyužili, tak už po nej napriahol z kruhu Šimon Nemec a prepálil Nedeljkoviča.

"Výborný zápas, ukázali sme charakter, v tretej tretine to nebolo ideálne, ale zvrátili sme to. Dva body sú súper. Američania mali veľký tlak, zbytočne sme sa stiahli, ale ukázali sme, že sme dobrí hráči a v predĺžení sme vyhrali. Po druhej tretine môžeme hovoriť o stratenom bode, no pred zápasom by sme sa bavili o dvoch získaných. Teraz bude deň voľna, oddýchneme si a veríme, že nadviažeme na tieto dva zápasy," prezradil pred kamerami TV JOJ autor tretieho gólu Šimon Nemec.

Zostrih stretnutia

Zostrih stretnutia USA - Slovensko.
Flashscore

Slovákov držal v hre gólman Samuel Hlavaj, pričom amerického brankára vyhnal na striedačku štvrtým gólom Koch. Tretia tretina už priniesla jazdu hráčov USA, po góloch Pinta, Tkachuka a Hughesa sa zápas skončil nerozhodne. Počas predĺženia tečoval nahodenie Nemca útočník Miloš Kelemen a rozhodol o výhre Slovenska.

"Už tá prvá Šimonova strela mala gólové parametre, odrazil sa nám puk, zbehol som poza obrancov a podarilo sa mi to tečnúť. Je to niečo úžasné, atmosféra, dva body s Amerikou potešia. Diváci nás hnali celý zápas dopredu, aj ked hráči USA vyrovnali, podporovali nás," povedal po stretnutí šťastný rodák z Lučenca.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Hráčom zápasu sa stal Hlavaj, ktorý podal veľmi dobrý výkon a mal 90,7-percentnú úspešnosť: "Chytalo sa mi veľmi dobre. Fanúšikovia vytvorili perfektnú atmosféru, veľa skandovali. Od začiatku to bol náročný zápas, no robili sme správne veci a dve tretiny sme zápas veľmi dobre zvládali. Musíme si rozobrať to, čo sa dialo v tretej tretine," vyjadril sa po zápase.

"Vybehli sme na nich, začali sme veľmi dobre. V prvej a druhej tretine sme boli lepší, nepúšťali sme ich do nebezpečných situácií. Vieme, že sú to hráči z NHL a to ukázali, keď vyvinuli tlak a dali góly. Som rád, že sme to ubojovali a zvíťazili po predĺžení. Bolo cítiť, že proti nám stoja hráči z NHL," ocenil kvality súpera Pavol Regenda.

Po záverečnom hvizde bol spokojný aj obranca Mário Grman: "Veľmi sa teším, že sme to zvládli, Mrzí ma tretia tretina, ja som tam zaváhal pri góle, ale teší ma, že sme vyhrali. Mám zimomriavky z atmosféry, diváci boli náš ďalší hráč, bola to paráda. Američania boli nepríjemní, hrali dobre, tvrdo, ale som rád, že sme to ustáli," prezradil.