Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štvrťfinále vo vlastných rukách, alebo veriť v pomoc od Američanov

Regenda si olympijské súboje s Bengtssonom môže zopakovať aj v Ostrave.
Regenda si olympijské súboje s Bengtssonom môže zopakovať aj v Ostrave.Profimedia
Slovenskí hokejisti nastúpia v utorok večer na duel proti Švédsku v zápase, ktorý rozhodne o ich konečnom umiestnení v základnej skupine. Ešte pred úvodným buly však môžu získať definitívu postupu do štvrťfinále v prípade, že Lotyši nezabodujú s USA. Posledný skupinový súboj Slovákov na MS má začiatok v Ostrave o 20:20.

Švédsko - Slovensko (20:20)

Slováci mohli mať istý postup do vyraďovacích bojov už v nedeľu, no k tomu potrebovali akékoľvek víťazstvo proti Lotyšsku. Prehra 2:3 po samostatných nájazdoch však ponechala nádej na postup Lotyšom, ktorí na jej zachovanie potrebujú v utorok (od 16:20) zdolať USA v riadnom hracom čase.

Akýkoľvek iný výsledok posunie do štvrťfinále Slovákov. V prípade, že Lotyši navzdory papierovým predpokladom zdolajú Američanov, budú mať slovenskí hokejisti osud vo vlastných rukách a proti Švédom im postačí bod.

"Chceme hrať dobre a dúfam, že si výkonom dáme šancu bodovať," poznamenal kapitán Tomáš Tatar. Švédi budú mať v nohách pondelňajší duel s jedným z outsiderov skupiny Francúzskom, v ktorom si po výhre 3:1 zabezpečili triumf v skupine.

Preview zápasu.
Flashscore

V nej majú po šiestich zápasoch plný počet bodov. V nich predviedli suverénne výkony a okrem papierovo slabších súperov zdolali presvedčivými výsledkami aj USA (5:2) i Nemecko (6:1).

"Bude to silný súper, preto verím, že pred súbojom sme dobre zregenerovali a oddýchli. Dôležité bude zodpovedne sa pripraviť a dodržiavať herný systém," poznamenal útočník Matúš Sukeľ.

Pre Slovensko a Švédsko pôjde o 13. vzájomnú konfrontáciu na šampionáte. Lepšiu bilanciu v nich majú Tre Kronor, ktorí osemkrát zvíťazili, trikrát prehrali a na MS 2004 v Ostrave sa zrodila remíza 0:0. Zatiaľ posledný vzájomný stret tímy odohrali na ZOH 2022, keď v súboji o bronz Slováci triumfovali 4:0.

Zostrih zápasu s Lotyšskom.
Flashscore

Na majstrovstvách sveta sa stretli pred tromi rokmi, keď v Rige zvíťazili severania 3:1. Predošlý triumf Slovákov nad Švédmi na MS sa zrodil pred 18 rokmi, keď na šampionáte 2006 tiež v Rige triumfovali 5:2.