Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vyšachované Slovensko? Hokejové MS 2029 chcú organizovať Česi spolu s Maďarmi

Česi sú úradujúcimi majstrami sveta.
Česi sú úradujúcimi majstrami sveta.Profimedia / MICHAL RŮŽIČKA / MFDNES + LN
Česko má podľa tamojších médií záujem usporiadať hokejové MS v roku 2029 spolu s Maďarskom. Zámer uchádzať sa o organizáciu šampionátu avizoval pred pár dňami aj Slovenský zväz ľadového hokeja prostredníctvom svojho prezidenta Miroslava Šatana (49), pričom záujem má aj Veľká Británia.

V prípade úspešnej česko-maďarskej kandidatúry by sa jedna základná skupina odohrala v Budapešti a druhá v Brne, kde vyrastie nová aréna. Prezident Českého zväzu ľadového hokeja Alois Hadamczik označil túto myšlienku za "veľmi reálnu", hoci pôvodne sa spomínala aj spoločná česko-slovenská spolupráca s Bratislavou a Brnom ako dejiskami.

"Výhodou je, že keď bude organizátorom znovu Česká republika, Maďarsko od nás na oplátku spoluorganizáciu neočakáva. Nejde o recipročnú dohodu. Priamo v Brne je letisko, blízko je aj to viedenské. Okrem toho to medzi Brnom a Budapešťou nie je ďaleko autom, takže všetko do seba zapadá," citoval Hadamczika klubový web Komety Brno.

MS v hokeji znovu na Slovensku? Okrem nás sú v hre ešte dvaja kandidáti, vraví Šatan

Šéf českého hokeja spoločne s prezidentkou maďarského zväzu Zsuzsannou Kolbenheyerovou navštívil prípravný zápas Komety s Olomoucom a celú záležitosť so spoluorganizovaním MS 2029 prerokovali.

"Zatiaľ ide o ústnu dohodu, nasledovať bude rokovanie s Medzinárodnou hokejovou federáciou. Do kariet nám hrá, že sme si tento rok urobili veľmi dobré meno - návštevnosťou, organizáciou i predvedenými výkonmi," uviedol Hadamczik podľa sport.cz.