Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zlatý realizačný tím pokračuje do ďalšej sezóny. Rulík zostáva na striedačke Česka

Na striedačke národného tímu sa nič nemení.
Na striedačke národného tímu sa nič nemení.Profimedia
Hlavný tréner Radim Rulík (58) bude aj v nasledujúcej sezóne pracovať pri súčasnom tíme Česka, ktorý po 14 rokoch doviedol k titulu majstrov sveta. Potvrdil to výkonný výbor zväzu. Český hokej o tom v piatok informoval v tlačovej správe.

Čoskoro 59-ročný Rulík prevzal národný tím Česka pred necelým rokom po odvolaní fínskeho trénera Kariho Jalonena a podpísal dvojročný kontrakt s opciou. Marek Židlický, Tomáš Plekanec a Jiří Kalous, ako aj tréner brankárov Ondřej Pavelec zostávajú pri tíme ako asistenti. Petr Nedvěd bude pokračovať vo funkcii generálneho manažéra.

Kalous pokračuje napriek tomu, že sa pred niekoľkými dňami stal športovým riaditeľom extraligového tímu Karlových Varov. "Veril som, že by to nemal byť problém smerom k jeho pôsobeniu pri reprezentácii," povedal Rulík pre sport.cz.

Rulíkovi sa pri premiére na majstrovstvách sveta v pozícii hlavného trénera A-tímu podarilo doviesť Česko k zlatu. Na ceste za triumfom na domácom šampionáte v Prahe a Ostrave neprehrali ani v jednom z desiatich zápasov v riadnom hracom čase. V play-off Česi zdolali USA (1:0), Švédsko (7:3) a nakoniec aj Švajčiarsko (2:0).

Zostrih finále.
Flashscore