Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenská dvadsiatka odštartovala sezónu víťazne, porazila Nemecko

Tréner Slovákov Ivan Feneš.
Tréner Slovákov Ivan Feneš.TASR
Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov odštartovala novú sezónu víťazstvom. Vo štvrtkovom prípravnom zápase zdolala nemeckých rovesníkov tesne 4:3 vďaka gólu 14 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. Druhý vzájomný duel týchto dvoch tímov sa uskutoční v piatok o 11:00 opäť v Piešťanoch. Informovala o tom stránka Hockey Slovakia.

Slovensko U20 - Nemecko U20 4:3 

V úvodnej tretine mala streleckú prevahu nemecká reprezentácia, ale v zakončení boli nebezpečnejší Slováci. Najskôr nevyužil prečíslenie dvoch proti jednému Jakub Chromiak a následne zahodil dobrú presilovkovú príležitosť Roman Kukumberg. Rovnaký hráč napokon otvoril skóre v 19. minúte, keď v početnej prevahe zblízka rozvlnil odkrytú sieť. Odpoveď súpera však prišla už o 58 sekúnd. Slabší dôraz slovenskej defenzívy potrestal presnou strelou osamotený Clemens Sager.

Druhé dejstvo vyznelo lepšie pre domáci výber, ktorý si vytvoril najtesnejší náskok. V polovici duelu odolal presilovkovému tlaku Nemcov a zakrátko udrel z brejku. V 32. minúte skóroval z úniku Lukáš Klečka. Do prestávky ho ešte mohol napodobniť v oslabení Kukumberg, ale trafil žŕdku. 

Nemeckí mladíci v tretej tretine otočili vývoj stretnutia. V 47. minúte vyrovnal Timo Ruckdächsel a o osem minút neskôr poslal hostí do vedenia Julius Sumpf. Slovenskí hokejisti však v závere riadneho hracieho času strhli víťazstvo na svoju stranu. V posledných troch minútach sa presadili Richard Baran a Stanislav Gron