Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenská dvadsiatka zdolala Nemecko aj druhý raz, v piatok neinkasovala ani gól

Zverenci Ivana Feneša boli proti Nemcom stopercentní.
Zverenci Ivana Feneša boli proti Nemcom stopercentní. Profimedia
Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov uspeli aj v druhom prípravnom zápase s rovesníkmi z Nemecka. V piatok nad nimi v Piešťanoch vyhrali 2:0. Deň predtým zverenci Ivana Feneša (46) rovnakého súpera zdolali 4:3. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

Slovensko – Nemecko 2:0

Nemeckí reprezentanti mali v úvode duelu výhodu štvorminútovej presilovky, ale nedokázali v nej otvoriť skóre. V prvej tretine nepriniesla gólový efekt ani strelecká prevaha Slovákov, a tak sa na presné zásahy vo vyrovnanom súboji čakalo až do druhého dejstva. Domáci hokejisti sa presadili v 34. minúte hneď dvakrát.

Najskôr skončila v sieti strela obrancu Petra Valenta a o 34 sekúnd skóroval po rýchlom protiútoku Matúš Vojtech. V poslednej tretine boli aktívnejší nemeckí mladíci, ich snaha však končila na pozornom Alanovi Lenďákovi, ktorý si udržal čisté konto.

Gólový film zápasu.
Gólový film zápasu.Flashscore

"Dvojzápas s Nemeckom hodnotím veľmi pozitívne, keďže sme mali možnosť vidieť solídny tím. Výkon v prvom zápase spĺňal naše očakávania, hoci bol pre chlapcov premiérový v novej sezóne. V druhom dueli sme sa ešte zlepšili a dnes to malo slušnú kvalitu z oboch strán," povedal hlavný tréner Ivan Feneš.