Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenská osemnástka triumf na domácom turnaji neoslavuje, z prvenstva sa tešia Nóri

Slováci posledný duel nezvládli.
Slováci posledný duel nezvládli.Profimedia
V poslednom vystúpení na domácom Turnaji štyroch krajín v Poprade si slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov pripísali prvú prehru. Tá rozhodla o tom, že na podujatí boli najlepším tímom Nóri, ktorí domáci výber zdolali po samostatných nájazdoch.

Slovensko - Nórsko  4:5 sn

Štart do duelu vyšiel lepšie Slovákom, ktorí sa už po 84 sekundách dostali do vedenia zásluhou Chovana. Do šatní sa prvýkrát však šlo za stavu 1:1. Domáce mužstvo nastúpilo ideálne aj do prostrednej časti, v priebehu 59 sekúnd sa dvakrát presadilo a v 25. minúte viedlo 3:1. Úspešnými strelcami sa stali Hazala a opäť Chovan. Na zníženie severského protivníka odpovedal Prokopovič, čím dal hostiteľovi pred treťou tretinou dvojgólový náskok.

V úvode poslednej 20-minútovky vstietil v rozmedzí necelých dvoch minút Pettersen-Finckenhagen dva presné zásahy a vyrovnal tak na 4:4. Meranie síl napokon šlo do predĺženia, v ktorom sa ale víťaz nenašiel, na rad teda prišla nájazdová lotéria. V nej boli úspešnejší Nóri a na turnaji si pripísali aj tretí triumf. Za nimi sa na druhej priečke umiestnili slovenskí mladíci. V boji o tretie miesto zvíťazili Maďari, Dánov pokorili v predlžení.

Výsledky mladých Slovákov na Turnaji štyroch krajín.
Výsledky mladých Slovákov na Turnaji štyroch krajín.Flashscore