Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hokejová osemnástka v skupine tretia. Vo štvrťfinále proti Fínsku

Vo vyraďovacej časti sa reprezentanti do 18 rokov stretnú s rovesníkmi z Fínska.
Vo vyraďovacej časti sa reprezentanti do 18 rokov stretnú s rovesníkmi z Fínska.IIHF.com
Slovenskí hokejisti sa vo štvrťfinále MS hráčov do 18 rokov stretnú vo štvrtok s Fínmi. Rozhodol o tom utorkový záverečný zápas v A-skupine, v ktorom českí reprezentanti prehrali v Porrentruy s Kanadou vysoko 3:8 a so ziskom 4 bodov obsadili v tabuľke štvrté miesto, o bod za tretím Slovenskom. Vo vyraďovačke narazia Česi na víťazov B-skupiny Američanov.

Česi mali horší vzájomný zápas so Slovákmi (2:3 sn) a v tabuľke ich mohli preskočiť iba v prípade víťazstva nad Kanaďanmi. Favorizovaný zámorský tím však od úvodu dominoval, na začiatku druhej tretiny si vybudoval trojgólový náskok a ten potom postupne zvyšoval. Tromi gólmi sa na triumfe podieľal útočník Matthew Wood. Kanaďania obsadili v "áčku" so ziskom 9 bodov druhú priečku a vo štvrťfinále ich čaká tretí tím B-skupiny - domáce Švajčiarsko.

Víťazmi A-skupiny sa stali obhajcovia titulu zo Švédska, ktorí na záver zdolali rovesníkov z Nemecka 3:0 a ovládli tabuľku s plným počtom 12 bodov. Švédi zlomili odpor súpera až v záverečnej desaťminútovke, keď dvakrát skórovali v presilovke. Už pred stretnutím bolo jasné, že severania pôjdu do vyraďovacej časti z prvého miesta a vo štvrťfinále sa stretnú s Lotyšmi. Nemci skončili v skupine na 5. mieste, čaká ich tak baráž o udržanie sa v elitnej kategórii MS proti piatemu tímu "béčka" Nórsku.

Výsledky v skupine hokejovej osemnástky
Výsledky v skupine hokejovej osemnástkyFlashscore

B-skupinu vyhrali bez straty bodu reprezentanti USA, ktorí v utorok deklasovali Švajčiarsko 10:0. Američania urobili s domácim tímom krátky proces, v Bazileji viedli už po prvej tretine 4:0. Na dvojcifernom víťazstve sa podieľal Ryan Leonard hetrikom, ku ktorému pridal dve asistencie, jeho spoluhráči z útoku Gabe Perreault a William Smith mali bilanciu 1+3. Šestnásťročný Cole Eiserman prispel k triumfu dvomi presnými zásahmi a s ôsmimi gólmi vedie poradie strelcov šampionátu. Jedným z hlavných rozhodcov zápasu bol Slovák Martin Jobbágy.