Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

14-bodové kvarteto režírovalo triumf Winnipegu, Colorado vyhralo na piaty pokus

Avalanche spoznali chuť víťazstva.
Avalanche spoznali chuť víťazstva.MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Trojica predstavení ostrej akcie NHL v sebe neukryla žiadne meno slovenského hokejistu. Zápas Pittsburghu opäť nenudil, domácim však radosť nepriniesol. Winnipeg si schuti zastrieľal a vyhral aj vďaka efektívnej štvorici. Colorado sa dočkalo prvého víťazstva v sezóne.

Pittsburgh - Carolina 1:4

Od posledného vzájomného stretnutia ubehol už takmer polrok - v marci sa na rovnakom ľade zrodila výhra domácich 4:1. Tentoraz prinieslo meranie síl rovnaký rezultát, ale iného víťaza. Po úvodnom zásahu Pittsburghu z 13. minúty smerovali na streleckú listinu už len hráči Caroliny.

Zápasy Penguins v aktuálnej sezóne fanúšikov gólových hodov rozhodne nenudia, postupne totiž ponúkli šesť, deväť, šesť, deväť, jedenásť a teraz päť presných zásahov. Kým víťaz duelu má na svojom konte zatiaľ iba tri vystúpenia, hostiteľ súboja už dvakrát toľko.

Winnipeg - San Jose 8:3

Priaznivcov kvalitného hokeja jednoznačne nenudilo ani predstavenie vo Winnipegu, kde sa zrodil štvrtý súťažný triumf domácich v rade. A to nie hocijaký. Už úvodná 20-minútovka naznačila, že diváci si prídu na svoje. Jets ju vyhrali 4:1 a navnadili tamojších fanúšikov.

Prostredná časť síce znamenala iba remízu 1:1, no gólový scenár sa opäť začal výraznejšie plniť v tretej perióde, ktorá pomerom 3:1 patrila hostiteľom. Vo farbách víťazného mužstva sa našli dvaja hráči s bilanciou 1+3 - Namestnikov a Pionk. Takisto aj dvaja so zápisom 2+1 - Ehlers a Perfetti. Winnipeg tak po štyroch dueloch kraľuje Západnej konferencii. Sharks nedokázali zvíťaziť ani v piatom vystúpení nového ročníka.

Colorado - Anaheim 4:3 pp

Na zápas proti Anaheimu nastupovali hokejisti Colorada so šnúrou štyroch prehier po sebe. Pretrhnúť ju chceli na domácom ľade a ešte v poslednej minúte to vyzeralo, že sa budú radovať už po základnom hracom čase. Trinásť sekúnd pred záverom však zaúradoval Terry, vyrovnal na 3:3 a poslal meranie síl do predĺženia. 

V extra časti sa ujal slova MacKinnon a rozhodol o úspechu hostiteľa. Prihrávku mu ponúkol Rantanen, fínsky útočník odchádzal s pocitom dobre odvedenej práce a taktiež s tromi asistenciami. Dôležitým mužom bol aj dvojgólový Colton.