Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hokejový turnaj štyroch krajín už pozná miesto konania, bude sa hrať v Bostone a Montreale

Slovensko bude na turnaji chýbať.
Slovensko bude na turnaji chýbať.nhl.com
Hokejový turnaj štyroch krajín bez účasti Slovenska či aktuálnych českých majstrov sveta, ktorý na začiatku budúceho roku usporiada NHL, budú hostiť mestá Boston a Montreal. Pred sobotňajším prvým zápasom finále Stanleyho pohára medzi Floridou a Edmontonom to uviedol komisár zámorskej ligy Gary Bettman. Na turnaji sa predstavia reprezentácie USA, Kanady, Švédska a Fínska zložené z hráčov NHL.

"Sú to dve ikonické mestá a mali sme pocit, že je dôležité sa ukázať ako v Kanade, tak aj v Spojených štátoch," povedal zástupca komisára NHL Bill Daly o výbere dejísk turnaja, ktorý dostal názov 4 Nations Face-Off.

Turnaj bude čiastočným nástupcom Svetového pohára, ktorý sa naposledy uskutočnil v roku 2016 síce bez slovenskej reprezentácie, ale za to so Slovákmi v rámci Tímu Európy, ktorý vo finále podľahol Kanade. Tímy budú hrať každý s každým a dva najlepšie postúpia do finále. Pre turnaj odpadne v budúcej sezóne NHL tradičný Zápas hviezd.

Predstavitelia NHL v sobotu oznámili aj program podujatia. Kanada sa 12. februára stretne so Švédskom, USA 13. februára v Montreale s Fínskom. O dva dni neskôr sa v kanadskom Bell Centre uskutočnia duely Fínsko - Švédsko a USA - Kanada.

Potom sa program presunie do Bostonu, kde sa 17. februára odohrajú zápasy Kanada - Fínsko a Švédsko - USA. O tri dni neskôr turnaj vyvrcholí finálovým súbojom v TD Garden.