Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Aktuálna draftová dvojka si na turnaji nádejí nezahrá, Levšunovi robí problém noha

Levšunov si za Chicago zahrá najskôr 25. septembra.
Levšunov si za Chicago zahrá najskôr 25. septembra. Candice Ward / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Arťom Levšunov sa tento víkend nepredstaví na turnaji hokejových nádejí Tom Kurvers Prospect Showcase v drese Chicaga. Osemnásťročný obranca, ktorého si Blackhawks vybrali z 2. miesta nedávneho draftu NHL, si totiž zranil pravú nohu, keď pri tréningu zablokoval strelu.

Bieloruský bek Levšunov strávil uplynulú sezónu na univerzite Michigan State a v NCAA nazbieral v 38 zápasoch dokopy 35 kanadských (9+26) a 27 plusových bodov. Vedenie súťaže ho následne vyhlásilo za najlepšieho defenzívneho hráča roka i nováčika. Krátko po drafte podpísal s Chicagom trojročný nováčikovský kontrakt.

"Nepoznám presný časový plán, ale nevyzerá to až tak zle," uviedol tréner farmárskeho tímu Chicaga v AHL Rockfordu IceHogs Anders Sorensen, ktorý bude dohliadať na tréningy a zápasy Blackhawks.

Mladé talenty Chicaga odohrajú počas nadchádzajúceho turnaja zápasy so St. Louis Blues a s Minnesotou Wild. Prvý prípravný duel odohrajú Blackhawks 25. septembra proti Detroitu Red Wings a základnú časť NHL otvoria 8. októbra na ľade nováčika Utah Hockey Club.