Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bohatá nádielka gólov v Ottawe. Kane prekonal Modana, v tabuľke Američanov je už druhý

Senators ponúkli priaznivcom skvelú šou.
Senators ponúkli priaznivcom skvelú šou.Chris Tanouye/Freestyle Photo / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Patrick Kane (35) sa osamostatnil na druhom mieste v počte asistencií Američanov v histórii NHL. Diváci prítomní v ottawskom Canadian Tire Centre boli svedkami skutočne parádnej prestrelky, ktorá mala prívlastok rekordná.

V nočnom zápase Detroitu na ľade NY Rangers prihral Kane na jediný zásah hostí, čím dosiahol svoju 814. gólovú prihrávku v základnej časti. Útočník tímu Red Wings tak prekonal zápis krajana Mikea Modana a pred sebou má už iba amerického obrancu Phila Housleyho, ten má na svojom konte 894 asistencií.

V gólovo divokom dueli medzi Ottawou a LA Kings videli fanúšikovia pri výsledku 8:7 po predĺžení až 15 presných zásahov, čo je rekordný počet v histórii vzájomných súbojov týchto tímov. Hráči využili až sedem presiloviek, najviac v NHL od 15. januára 2014, keď proti sebe nastúpili Anaheim a Vancouver (takisto sedem).

Bohatšie množstvo gólov v početných výhodách padlo naposledy 27. októbra 2007 v zápase Pittsburghu s Atlantou Trashers, a to konkrétne deväť.