Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boston pokračuje na víťaznej vlne. Proti Los Angeles rozhodol v predĺžení Pastrňák

Pastrňák rozhodol v predĺžení.
Pastrňák rozhodol v predĺžení.RICH GAGNON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Hokejisti Bostonu Bruins zaznamenali druhé víťazstvo v novej sezóne NHL, keď zdolali Los Angeles Kings 2:1 po predĺžení. Zápas rozhodol český útočník David Pastrňák (28), ktorý využil prihrávku obrancu Masona Lohreia (23).

Boston - Los Angeles 2:1 pp

Kings boli miernym favoritom, keďže v posledných šiestich vystúpeniach proti Bruins dosiahli bilanciu 5-0-1. Na gól čakali až do 26. minúty, no tesne po návrate ruského obrancu Nikitu Zadorova z trestnej lavice sa k odrazenému puku dostal útočník Trevor Moore a otvoril skóre. Zároveň aj svoj gólový v prebiehajúcom ročníku.

Nevýrazný výkon domácich napravil v 37. minúte kapitán Brad Marchand. Obral o puk mladého obrancu Jordana Spencea, vystrelil a letná akvizícia Elias Lindholm zaznamenala svoj druhý zásah v sezóne. Útočník David Pastrňák bol po dvoch tretinách bez jediného streleckého pokusu.

V tretej časti už gól nepadol, a tak sa predlžovalo. Pavel Zacha bol veľmi aktívny, mal dve dobré šance, ale napokon to bol Pastrňák, ktorý v 64. minúte rozhodol. Strelou po ľade prekonal brankára Darcyho Kuempera. Česká hviezda sa presadila aj v treťom strete v novom ročníku. Dvadsaťosemročný hokejista bol vyhlásený za druhú hviezdu duelu. Prvou sa stal brankár Swayman s 33 zákrokmi.