Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bude mať Slafkovský hviezdneho spoluhráča? Montreal zháňa útočníka, skloňujú sa štyri mená

Príde do Montrealu hviezdne meno?
Príde do Montrealu hviezdne meno?Profimedia
Montreal je v posledných rokoch jedným z najhorších tímov NHL, ale postupne by to chcel zmeniť. Preto plánuje spraviť väčší ťah na prestupovom trhu.

Canadiens mali po otvorení trhu s voľnými hráčmi veľký záujem o to, aby do ich tímu prišiel hviezdny útočník Jonathan Marchessault, ktorý si nakoniec vybral Nashville. Kanadský tím pritom posilnil iba Alex Barré-Boulet, čo je hráč do nanajvýš štvrtého útoku. Na druhej strane odišli len Jesse Ylönen a Mitchell Stephens, Chris Wideman ukončil kariéru.

Najväčším medzisezónnym podpisom pre Montreal bolo predĺženie zmluvy s Jurajom Slafkovským, ktorý dostal luxusnú osemročnú zmluvu. Habs zostávajú prakticky na tom istom, ako boli. Po zranení sa vracajú Kirby Dach a Alex Newhook. Obaja by mali byť členmi prvých dvoch útokov.

Tam sa očakávajú tiež Slafkovský, Nick Suzuki a Cole Caufield, no šiestym do partie by mohol byť niekto nový. Nie je tajomstvom, že Montreal už dlhšie hľadá možnosti, ako sa posilniť. Český útočník Martin Nečas bol dlho na pretrase hlavne po tom, ako ho Carolina chcela vymeniť, keďže sa sústredila na podpis Guentzela.

Teraz však Hurricanes o tohto amerického snajpera prišli, odišli aj Teräväinen, Pesce, Skjei alebo Kuznecov. Tím z Raleigh disponuje takmer 14 miliónmi pod platovým stropom. Tým pádom by nebolo prekvapivé, ak by si čerstvého majstra sveta nakoniec upísala, nakoľko naňho stále vlastní práva.

Američan Trevor Zegras vstupuje do druhej sezóny trojročnej zmluvy za priemerne 5,75 milióna dolárov, pričom minulý ročník mu aj vinou zranení vôbec nevyšiel. Anaheim by zaňho mohol získať vysokú draftovú voľbu a obe strany by boli spokojné.

V podobnej situácii je päťka draftu z roku 2021 - Kanaďan Kent Johnson. Počas sezóny 2022/23 získal 40 bodov, no následne to nepotvrdil. V 42 dueloch predošlého ročníka strelil šesť gólov a pridal desať asistencií, ďalších desať duelov absolvoval na farme Columbusu (5+10). Obom zámorským mladíkom by výmena mohla pomôcť.

Posledným do partie je Patrik Laine. Kedysi hviezdny fínsky krídelník má ešte dva roky platnú zmluvu za priemerne 8,7 milióna dolárov. V minulom ročníku vstúpil do asistenčného programu NHL a odohral iba osemnásť duelov (6+3). Sám požiadal o výmenu a nový začiatok.

Ak sa pozrieme na trh s voľnými hráčmi, k dispozícii z lepších ofenzívnych mien zostávajú už len Daniel Sprong, Tyler Johnson alebo Alex Nylander. Ak sa chce Montreal výrazne v útoku posilniť, tak reálnejšie vyzerá výmena.