Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Calgary a Columbus zaplnili tisícky smútiacich, uctili si pamiatku bratov Gaudreauvcov

Pamiatku Gaudreaua si uctili aj v Calgary, kde odohral väčšinu kariéry.
Pamiatku Gaudreaua si uctili aj v Calgary, kde odohral väčšinu kariéry.LEAH HENNEL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Fanúšikovia a hráči Blue Jackets si v stredu v Columbuse pri domácej Nationwide Arene uctili pamiatku útočníka Johnnyho Gaudreaua a jeho brata Matthewa. Obaja zomreli vo štvrtok po tom, ako ich počas jazdy na bicykli zrazil opitý vodič auta. Namierené mali na piatkovú svadbu svojej sestry Katie, ktorá bola po tragickej udalosti zrušená.

Pri domovskom stánku Blue Jackets sa pred ôsmou hodinou zišlo približne tisíc ľudí, ktorí zapálili sviečky a ďalších 13 minút a 21 sekúnd strávili tichou spomienkou na zosnulých bratov. Práve tento čas odkazoval na čísla, s ktorými hrali: Johnny nosil na drese číslo 13, Matthew, ktorý sa dostal do AHL, zasa 21. Počas toho videoprojekcia pripomenula ich životy. Po "minúte ticha" zaznelo aj skandovanie "Johnny Hockey, Johnny Hockey", ktoré odkazovalo na prezývku reprezentanta USA.

"Strašne nám chýba," smútil kanadský obranca Erik Gudbranson. "Aj keď je v našej zostave obrovská diera, diera v našich srdciach je oveľa hlbšia," uviedol už skôr počas dňa generálny manažér Don Waddell a zopakoval, že podpora rodín oboch bratov je v tejto chvíli dôležitejšia ako čokoľvek iné. "Musíme to zvládnuť spoločne ako jeden tím," dodal kapitán Boone Jenner.

Rovnaká pietna udalosť sa konala aj v Calgary, kde Johnny Gaudreau debutoval v NHL a odohral väčšinu svojej kariéry. Po celý čas bol pri tom súčasný kapitán organizácie Mikael Backlund. "Johnny bol skvelý spoluhráč a priateľ. Som rád za príležitosť vidieť na vlastné oči, ako z vysokoškolského hráča vyrástol muž," povedal Švéd.

Aj v kanadskom meste držali prítomní namiesto obvyklej jednej minúty ticho po dobu 13 minút. Okrem zástupcov klubu si prišli uctiť hráčovu pamiatku aj súčasní a bývalí spoluhráči. "Je úžasné, koľko ľudí si prišlo uctiť Johnnyho a Matthewa, ale nie som prekvapený," nadviazal generálny manažér Craig Conroy.

Vo štvrtok tesne okolo ôsmej hodiny vyhasli životy oboch bratov. Počas bezohľadnej jazdy v SUV do nich narazil Sean M. Higgins, keď sa z pravej strany snažil predbehnúť vozidlo pred ním. Obaja športovci utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom a na mieste nehody zomreli.

Ako sám Higgins policajtom priznal, pred jazdou vypil päť až šesť pív. Vyšetrovateľom uviedol, že konzumácia alkoholu prispela k jeho netrpezlivosti a bezohľadnej jazde. Je obvinený z dvoch prípadov neúmyselného zabitia, zostáva vo väzbe a vo štvrtok by ho malo čakať pojednávanie.

Caufield bude v Montreale nosiť číslo 13 na počesť Gaudreaua